Foto: GDL.

GDL förvärvar TIMA Logistik

GDL AB som har en betydande position inom transport- och logistiklösningar i södra Sverige, har tecknat avtal om att förvärva Tima Logistik AB. Förvärvet är en del i GDL:s strategi att stärka sitt erbjudande inom jordbrukslogistik och bredda den geografiska närvaron. Affären undertecknades den 27 oktober 2021.

Tima Logistik är ett mycket etablerat och välskött bolag med en verksamhet som förstärker och utvecklar GDL:s erbjudande, säger Peter Steenfeldt-Jensen, GDL:s avdelningschef för jordbrukstransporter.
– Här finns en lång erfarenhet och stor kunskap som kommer att innebära bättre och fler utvecklingsmöjligheter för våra kunder, åkare och medarbetare, säger han.

Tima Logistik, med säte i Lidköping, erbjuder framför allt logistiklösningar för lantbrukstransporter i hela Sverige enligt GTP-standard. Bolaget grundades 2015 och verksamheten omfattar i dag sju medarbetare. Tima omsatte senaste räkenskapsåret 2020 126 miljoner kronor.
– Vi är glada att affären är på plats och ser fram emot att vara en del av GDL. Dels handlar det om GDL:s storlek och kapacitet, dels om att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med våra nya kollegor, säger Björn Lidberg, vd på Tima Logistik AB.

Från och med den 1 januari 2022 kommer Tima Logistik ingå i GDL:s avdelning för jordbrukstransporter.

Om artikeln

Publicerad: 2021-11-08 14:34
Kategori: Nyheter
Taggar: GDL Gods GTP-standard Jordbrukstransport Tima Logistik Transport Vägtransport