Stort brittiskt åkeri sparar pengar med Thermo King Advancer

Nyligen berättade Turners (Soham) Ltd, ett av de största privatägda transportföretagen i Storbritannien, att de uppgraderar sin trailerflotta med 71 nya Advancer A-400-enheter från Thermo King. Turners förväntar sig att Advancers bränsleeffektivitet hjälper dem att minska effekterna av de stigande bränslekostnaderna i deras verksamhet.

Turners (Soham) Ltd grundades för över 80 år sedan och kör med drygt 1 850 fordon från 32 terminaler samt sysselsätter över 3 400 personer. För närvarande har Turners (Soham) Ltd cirka 700 kylenheter varav över 500 av släpvagnarna är baserade på Thermo Kings kylsystem.

Tim King, Fleet Engineer på Turners (Soham), säger att det stigande bränslepriset tillsammans med att rabatten på röd diesel dras tillbaka, kommer att få stor inverkan på deras totala driftskostnader för fordonsflottan.
– Vi tror dock att introduktionen av nya moderna släpvagnar i vår flotta, som alla kommer att dra använda Advancers bränslebesparande prestanda, kommer att fortsätta vårt arbete för att få den mest ekonomiska släpvagnsflottan för tempererade transporter som är möjlig, säger han.

Enligt Thermo King är A-seriens enheter upp till 30 procent mer bränsleeffektiva än marknadsgenomsnittet och de första i branschen som ger fullständig transparens av bränslenivåer och bränsleförbrukning. Kunder kan enkelt komma åt enhetens bränsleförbrukningsdata, även inspelad data, på distans via telematik.

Enheterna erbjuder enligt Thermo King toppkvalitet av el- och bränsleeffektivitet och upp till 40 procent snabbare neddragning än marknadsgenomsnittet.
– Vi tror att Turners inte bara kommer att förbättra flottans effektivitet utan också dra nytta av ökade restvärden på sina släpvagnar genom bättre avancerad temperaturhantering och inbyggd anslutning, avslutar Thermo King. ”

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-18 09:33
Kategori: Nyheter
Taggar: Bränslepriser Diesel Kylenheter Kylsystem Kyltransporter Lastbil Tempererade Transporter Thermo King Vägtransport