Bränslepriser

Listar alla artiklar taggade med: Bränslepriser

DEBATTARTIKEL

Chauffören Tobias Krans:

”Åkerier står på kö till konkursförvaltarna på grund av höga bränslepriser”

Dyrt bränsle och inga kollektiva transportmöjligheter riskerar att utarma landsbygden – och därmed riskerar landets produktion av viktiga livsmedel att upphöra. Det skriver chauffören och landsbygdsbon Tobias Krans i sin debattartikel:
Gelins KGK

Bränslet rekorddyrt – men varför?

Den 18 maj 2018 skedde det unika att literpriset för bensin och diesel passerade 16-kronosstrecket i Sverige. Därefter kom den ena höjningen efter den andra. Prisökningen de första två åren är mycket ovanlig. Det har också även för experterna blivit svårare att bena ut vad som orsakar prissvängningarna. Idag är själva produkten diesel dyrare än bensinen.
Prenumeration 2020-09

Bränslet blir dyrare – är det slutkört nu?

Jag har under hela mitt yrkesverksamma liv ägnat mig åt det roligaste jag vet. Att köra lastbil. Jag var från början anställd chaufför under närmare 20 år. De senaste 20 åren har jag varit "egen" åkare och som mest haft åtta anställda.

Daf

Rekorddyrt att tanka

Dieselpriset snart över 16 kronor litern!

Bensin- och dieselpriserna steg under onsdagen till de högsta nivåerna någonsin i Sverige. De tidigare toppnoteringarna var från 2012. Dagens riktpriser är nu uppe i 15.96 kronor per liter för bensin och 15.86 kronor per liter för diesel. Priserna väntas passera 16 kronor inom kort.

Gelins KGK

Twittrande pumpar skvallrar om bästa bränslepriset

Nu twittrar St1:s 277 stationer om sina aktuella priser.
- Det är såvitt vi vet de första twittrande stationerna i världen, säger Jonas Sidenå, vd på St1, och det ger en unik transparens i oljebolagens prissättning.

Hultsteins