Tempererade Transporter

Listar alla artiklar taggade med: Tempererade Transporter

Mathem, Renault och Bilia i samarbete för framtidens fossilfria transporter

Renault och Mathem har inlett ett samarbete med ett tydligt mål – framtidens transporter ska vara fossilfria. I dagarna börjar Mathem köra ut leveranser med Renaults 100 procent eldrivna och specialbyggda lätta Master E-TECH Electric.

NewCold fokuserar på hållbarhet – använder 100 % eldrivna kylsläp från THT New Cool

Som en del av NewColds hållbarhetsstrategi tar företaget aktiva åtgärder för att mildra effekterna av sin verksamhet på miljön. Därför har NewCold beställt flera 100 procent elektriska THT New Cool kylsläp vars aggregat inte kräver en dieselmotor för att drivas. Försvinner gör CO2-utsälppen och ersätts av tystnad.

Stort brittiskt åkeri sparar pengar med Thermo King Advancer

Nyligen berättade Turners (Soham) Ltd, ett av de största privatägda transportföretagen i Storbritannien, att de uppgraderar sin trailerflotta med 71 nya Advancer A-400-enheter från Thermo King. Turners förväntar sig att Advancers bränsleeffektivitet hjälper dem att minska effekterna av de stigande bränslekostnaderna i deras verksamhet.

​B Andersson utvecklar terminalverksamheten

B Andersson & Co Åkeri, Tempcon Groups stabila fäste i Göteborgsregionen och Nordentransportör, gör en kraftig nysatsning på sin terminalanläggning på Slakthusområdet som är strategiskt placerad och lättåtkomlig från E45:an, med närhet till övriga trafikflöden i Göteborgsområdet. B Andersson har funnits på terminalen i flera år, men den har då mer varit ett komplement till verksamheten i Fiskhamnen. Nu blir terminalen ett nytt nav.

Thermo King godkänner HVO för sina aggregat

Thermo King meddelade igår att de godkänner bränslet HVO för användning i deras aggregat för att bidra till mer hållbara transporter. Att använda HVO istället för traditionell diesel leder till en 90-procentig minskning av CO2-utsläpp och partiklar utan att prestandan försämras, enligt Thermo King.

TWS Group öppnar ny terminal i Stockholm

TWS Logistics och systerföretaget Riksdistribution RD AB, har öppnat en ny terminal i Arlandastad i norra Stockholm. "Den här anläggningen gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder en ännu bättre servicenivå", säger Stein Eidsvåg, vd för TWS Group.

1 300 DAF XF 480 Super Space Cab till Primafrio Group

Baserat på driftsäkerhet och bränsleeffektivitet har det spanska transportföretaget Primafrio Group återigen lagt en stororder hos DAF Trucks. Denna gång på 1 300 XF 480 Super Space Cab lastbilar.

Thermo King lanserar nytt hybridkylsystem

Nu har Thermo King börjat leverera det nya hybridkylsystemet till kunder i Europa. Det nya T- och UT- Series Hybrid skiftar sömlöst mellan diesel och el.

Tempcon Group förvärvar Berneco Transport

Tempcon Group hör till Sveriges ledande koncern inom temperaturkontrollerad logistik och nu tar de första steget ut i Europa genom förvärv av Berneco Transport. Berneco Transport är en etablerad aktör på marknaden specialiserad på tempererade transport till och från BeNeLux-länderna.

Tempcon Group väljer Ongoing Warehouse lagersystem

Skandinavisk logistikjätte väljer Ongoing Warehouse som WMS-leverantör. Klimat-Transport & Logistik AB är en del av Tempcon Group som är en av Skandinaviens stora inom tredjepartslogistik och transporter av tempererat gods. De sökte ett modernt system för lagerhantering och fann det i Ongoing WMS.