Pressbild Volvo - bildmontage.

Martin & Servera bygger landets största elfordonsflotta

Martin & Servera bygger landets största elfordonsflotta för distribution till Sveriges restauranger och har för det skrivit avtal med Volvo Lastvagnar om beställning av totalt sex elfordon för tung fordonstrafik. Det är Volvos enskilt största affär på tunga elektrifierade fordon någonsin i Sverige och gör Martin & Servera till ägare av en av landets största elfordonsflottor för tung trafik – helt i linje med koncernens långsiktiga hållbarhetsmål: klimatneutral verksamhet till 2030.

En första elektrifierad lastbil från Volvo Lastvagnar tas i drift inom kort och kommer att användas för distribution i Stockholm. Martin & Servera ser en ökad efterfrågan från kunder i både privat och offentlig sektor när det gäller hållbara leveranser och beställer nu ytterligare fem elfordon från Volvo Lastvagnar. Det gör Martin & Servera Logistik till en av de största aktörerna i Sverige vad gäller eldrivna tunga transporter.

Hållbara leveranser handlar inte bara om vilket bränsle som används. Även produktionen av fordon har en stor påverkan på klimatet.

Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik.
– Vår ambition är att minska det totala antalet fordon. Därför vill vi att de tystgående, eldrivna och utsläppsfria lastbilarna ska användas i flera skift, säger han.
För Martin & Servera Logistik betyder det att fler kunder behöver ta emot varor under eftermiddagar, kvällar och nätter. Stefan Bergström Hedmark berättar också att många kunder vill diskutera med Martin & Servera om vad man tillsammans kan göra för klimatet.

I slutet av september levereras den allra första elektrifierade lastbilen från Volvo. Den kommer att användas för distribution i Stockholmsområdet både till kunder i offentlig verksamhet och till restaurangkunder.
– Vi har redan idag dialog med ytterligare kunder som önskar leveranser med våra framtida ellastbilar och därför är beredda att ta emot varor under dygnets alla timmar. Fler är välkomna att höra av sig! Vårt mål är att verksamheten ska vara klimatneutral till 2030, så hos oss är hållbarhet inte bara stora ord i en strategi. Vi lever som vi lär, avrundar Stefan Bergström Hedmark.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-23 09:25
Kategori: Nyheter
Taggar: Distribution Ellastbil Fossilfritt Hållbarhetsmål Martin§Servera Miljö transporter Volvo Lastvagnar