Gasum öppnar ny LNG tankstation i samarbete med GLC i Göteborg

Gasum fortsätter att bygga ut sitt tankstationsnät i Sverige genom att öppna en ny station i Göteborg. Den nya stationen ligger vid GLC logistikcenter i Gårdsten och öppnas i nära samarbete med GLC.

Gasum öppnar en ny gastanksstation i Gårdsten, Göteborg i nära samarbete med logistik- och operatörcentret GLC, det vill säga Göteborgs Lastbilcentral. Stationen erbjuder flytande naturgas (LNG) och flytande biogas (LBG) samt komprimerad naturgas (CNG) och komprimerad biogas (CBG). Vid tankstationen kan både tunga och personbilar tanka. Det är den andra av Gasums stationer i Göteborgsområdet.

Gasum har redan 16 tankstationer i Sverige som erbjuder LNG och LBG för tunga fordon. Stationsnätet för tunga vägtransporter kompletteras av tio stationer i Finland och två i Norge.

Mikael Antonsson, Sales Director of Traffic på Gasum Sweden.
– Vårt nuvarande tankstationsnät möjliggör redan nu tillväxt för gasdrivna vägtransporter. Genom att utöka vårt nätverk vill vi arbeta för ett Norden där alla vägtransporter är fossilfria i framtiden och ytterligare stödja det växande antalet gasdrivna tunga fordon. Det är kärnan i vår strategi och varje ny station vi öppnar tar oss närmare den framtid vi redan kan se”, säger han.

Genom att byta från dieseldrivna till gasdrivna lastbilar kan ett företag minska sitt koldioxidavtryck avsevärt. Förutom att gas, enligt Gasum, miljövänligt är det också ett kostnadseffektivt val. Gasdrivna tunga fordon ger samtidigt samma prestanda och körkomfort som andra lastbilsmodeller.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-02 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: CBG CO2 Gasdrift Gasum GLC LBG LNG Miljö transporter Utsläppfritt