Man ser fram emot Transport 2021 i Danmark där två premiärvisningar äger rum. Man ser fram emot Transport 2021 i Danmark där två premiärvisningar äger rum.

Transportmässan 2021: MAN med fokus på el-drift

MAN presenterar kanske det bästa sortimentet någonsin när dörrarna snart öppnas till Transport 2021. Det kommer att finnas något för alla när MAN presenterar både helt nya lastbilar, ett mycket brett skåpbilsprogram samt såväl stads- som turistbussar.

Under det senaste året har MAN haft fullt upp med att lansera sin helt nya Truck Generation där fyra nya lastbilsmodeller har sett dagens ljus.

Den nya Truck Generation täcker hela sortimentet från långdistansdragbilen TGX som har utsetts till Årets lastbil 2021, distributionsbilarna TGL och TGM samt anläggningsbilen TGS.

För första gången kommer MAN under Transport 2021 i Danmark att ställa ut alla fyra lastbilarna från den nya Truck-generationen samtidigt. Med detta är generationsväxlingen klar.

När mässorna drar igång, för det även med sig flera premiärvisningar och MAN har med sig två sådana. Som några av de första i Europa, kommer danska lastbilskunder att kunna uppleva den helt nya modellen 2022, MAN TGX MY2022, med bland annat den nya OptiView, som är MAN:s spegellösa kameralösning.

Den andra danska premiären är MAN TGX Individual Lion S, som visas för första gången i Danmark. Namnet omfattar MAN:s nya ”top of the range”-modell. Med en personlig touch och mycken lyx både exteriör och interiör samt motorer från 510 – 640 hk, säger MAN att MAN TGX Individual Lion S kommer att väcka beundran överallt.

MAN är redo för eldrift och de kommer på Transportmässan att visa upp till tre kommersiella fordon som alla drivs uteslutande av el. Distributionslastbilen eTGM levererades under hösten 2020 till Arla Foods i Danmark, den första av sitt slag.

Även skåpbilen eTGE som med upp till 900 kilo nyttolast är ett bra val för distributionskörning i städer. I MAN:s bussmonter visas stadsbussen MAN Lion’s City E. Modellen är prisbelönad.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-23 09:43
Kategori: Nyheter
Taggar: Distribution Eldrift MAN Miljö Premiärvisningar transporter transportmässa Truck Generation Utsläpp