MAN

Listar alla artiklar taggade med: MAN

Uppdatering av mjukvara för MAN ”over the air”

Med funktionen MAN Now är det bara att klicka och åka iväg. Kunderna kan få ny programvara för sina fordon utan att besöka en MAN verkstad. Den första tjänsten som görs tillgänglig är MAN OnlineTraffic, som ger live trafikinformation specifik för lastbilar och finns tillgänglig i hela Europa.
Wabco

Över stock och sten med fyrhjulsdriven MAN upp till 5,5 ton

Som ett komplement till de existerande TGE-modellerna med fyrhjulsdrift, introducerar MAN Truck & Bus en ny version med 5,0-tons eller 5,5-tons tillåten totalvikt. MAN har etablerat ett samarbete med österrikiska Oberaigner och alla nya modellerna kan beställas från fabrik.
VBG onspot

MAN har fått sin första privata återförsäljare i Sverige

Med en renodlad struktur kommer MAN:s lastbilsförsäljning nu att fokusera på kunderna med ett ”allt under ett tak”-koncept. Detta i syfte att skapa långsiktiga affärsrelationer och tillgänglighet för sina kunder, förklarar företaget. MAN har dessutom nyligen uppdaterat sitt modellprogram, vilket Kenneth Liljeson på MAN Truck & Bus Väst berättar mer om i ett videoinslag i den här artikeln. Ett reportage där vi även har hälsat på MAN-verkstaden i Laholm.
Daf

Första leveransen av MAN:s nya lastbilsgeneration

Äntligen dags för den första svenska kundleveransen av MAN:s nya lastbilsgeneration. Lanseringen skedde redan i början av februari i Bilbao i Spanien. På grund av coronapandemin, har lanseringen försenats och den efterlängtade leveransen kunde först genomföras nu i september.
Gelins KGK

Istället för IAA: ”MAN-show” på nätet

MAN Truck & Buses arrangerade under tisdagen en stor presskonferens på internet med produktpresentationer. Detta mindre än en vecka efter det att företaget gett besked om att runt 9 500 jobb kan komma att försvinna inom gruppen. Nye vd:n Andreas Tostmann försvarade rationaliseringarna med att dessa är nödvändiga av kostnads- och lönsamhetsskäl. En överlevnadsfråga med andra ord. Det lär handla om att spara närmare 20 miljarder kronor om året.
Daf

Förarplatsen i MAN:s nya generation vinner ”the Red Dot Award”

För den genomtänkta utformningen av den digitala förarplatsen fick MAN:s nya lastbilsgeneration nyligen ”the Red Dot Award” i klassen ”Brands & Communication Design”. Den konsekventa förar- och användarvänliga interaktionen mellan displayer och reglage när det gäller form, idé och funktion imponerade på de 24 internationella jurymedlemmarna.
Daf

TÜV-test bekräftar:

Nya generationen MAN sparar bränsle

I februari presenterade MAN sin nya lastbilsgeneration där största fokus legat på komfort och bränsleeffektivitet. Genom en vidareutvecklad drivlina, förbättrad aerodynamik och uppdaterad EfficientCruise-assistent, har den nya lastbilsgenerationen upp till 8.2 procents lägre bränsleförbrukning än den tidigare lastbilsgenerationen. Detta har bekräftats i ett nytt test som genomförts av TÜV i Tyskland.
Wabco

Malte Månson och MAN utökar samarbetet i Stockholm

Malte Månson har under våren arbetat hårt med att bygga upp en MAN-auktorisation vid anläggningen i Jordbro i södra Stockholm. ”Med vår nya auktorisation breddas vårt erbjudande ytterligare”, berättar Staffan Lindewald, vd på Malte Månson.
Gelins KGK

Efter trettio år: Scania gör come-back på den nordamerikanska marknaden

Efter att ha varit borta från Nordamerikanska marknaden i nästan trettio år, gjorde Scania ”come-back” på North American Commercial Vehicle Show (NACV) i Atlanta, Georgia, nu i veckan där man visade en Scania 8X4 G500 XT.

MAN TGS 25.500 med HydroDrive: Rullande slipfabrik

Under hösten har Norsk Alpinservice AS i Oslo tagit i bruk vad som troligen är världens första rullande fabrik för slipning och preparering för alpin skidåkning, skriver de i ett pressmeddelande. Av alla tillfrågade lastbilstillverkare, var det endast MAN som nappade.
VBG onspot