MAN

Listar alla artiklar taggade med: MAN

Över stock och sten med fyrhjulsdriven MAN upp till 5,5 ton

Som ett komplement till de existerande TGE-modellerna med fyrhjulsdrift, introducerar MAN Truck & Bus en ny version med 5,0-tons eller 5,5-tons tillåten totalvikt. MAN har etablerat ett samarbete med österrikiska Oberaigner och alla nya modellerna kan beställas från fabrik.
Daf

MAN har fått sin första privata återförsäljare i Sverige

Med en renodlad struktur kommer MAN:s lastbilsförsäljning nu att fokusera på kunderna med ett ”allt under ett tak”-koncept. Detta i syfte att skapa långsiktiga affärsrelationer och tillgänglighet för sina kunder, förklarar företaget. MAN har dessutom nyligen uppdaterat sitt modellprogram, vilket Kenneth Liljeson på MAN Truck & Bus Väst berättar mer om i ett videoinslag i den här artikeln. Ett reportage där vi även har hälsat på MAN-verkstaden i Laholm.
Hultsteins

Första leveransen av MAN:s nya lastbilsgeneration

Äntligen dags för den första svenska kundleveransen av MAN:s nya lastbilsgeneration. Lanseringen skedde redan i början av februari i Bilbao i Spanien. På grund av coronapandemin, har lanseringen försenats och den efterlängtade leveransen kunde först genomföras nu i september.
Prenumeration 2020-09

Istället för IAA: ”MAN-show” på nätet

MAN Truck & Buses arrangerade under tisdagen en stor presskonferens på internet med produktpresentationer. Detta mindre än en vecka efter det att företaget gett besked om att runt 9 500 jobb kan komma att försvinna inom gruppen. Nye vd:n Andreas Tostmann försvarade rationaliseringarna med att dessa är nödvändiga av kostnads- och lönsamhetsskäl. En överlevnadsfråga med andra ord. Det lär handla om att spara närmare 20 miljarder kronor om året.

Förarplatsen i MAN:s nya generation vinner ”the Red Dot Award”

För den genomtänkta utformningen av den digitala förarplatsen fick MAN:s nya lastbilsgeneration nyligen ”the Red Dot Award” i klassen ”Brands & Communication Design”. Den konsekventa förar- och användarvänliga interaktionen mellan displayer och reglage när det gäller form, idé och funktion imponerade på de 24 internationella jurymedlemmarna.
VBG onspot

TÜV-test bekräftar:

Nya generationen MAN sparar bränsle

I februari presenterade MAN sin nya lastbilsgeneration där största fokus legat på komfort och bränsleeffektivitet. Genom en vidareutvecklad drivlina, förbättrad aerodynamik och uppdaterad EfficientCruise-assistent, har den nya lastbilsgenerationen upp till 8.2 procents lägre bränsleförbrukning än den tidigare lastbilsgenerationen. Detta har bekräftats i ett nytt test som genomförts av TÜV i Tyskland.
VBG onspot

Malte Månson och MAN utökar samarbetet i Stockholm

Malte Månson har under våren arbetat hårt med att bygga upp en MAN-auktorisation vid anläggningen i Jordbro i södra Stockholm. ”Med vår nya auktorisation breddas vårt erbjudande ytterligare”, berättar Staffan Lindewald, vd på Malte Månson.
Hultsteins

Efter trettio år: Scania gör come-back på den nordamerikanska marknaden

Efter att ha varit borta från Nordamerikanska marknaden i nästan trettio år, gjorde Scania ”come-back” på North American Commercial Vehicle Show (NACV) i Atlanta, Georgia, nu i veckan där man visade en Scania 8X4 G500 XT.
Nokian

MAN TGS 25.500 med HydroDrive: Rullande slipfabrik

Under hösten har Norsk Alpinservice AS i Oslo tagit i bruk vad som troligen är världens första rullande fabrik för slipning och preparering för alpin skidåkning, skriver de i ett pressmeddelande. Av alla tillfrågade lastbilstillverkare, var det endast MAN som nappade.

Kardanaxelservice AB

Nokian