MAN

Listar alla artiklar taggade med: MAN

Frigoblock hjälper Biogros elektrifiera distributionsflottan

Frigoblock hjälper Biogros att elektrifiera distributionsflottan och minska CO2-utsläppen. Vid årsskiftet räknar Biogros med att ha sparat cirka 22 ton CO2, mer än 20 procent av deras flottas totala utsläpp tack vare Frigoblocks FK25 aggregat.

Transportmässan 2021: MAN med fokus på el-drift

MAN presenterar kanske det bästa sortimentet någonsin när dörrarna snart öppnas till Transport 2021. Det kommer att finnas något för alla när MAN presenterar både helt nya lastbilar, ett mycket brett skåpbilsprogram samt såväl stads- som turistbussar.

MAN:s import och försäljning av last- och transportbilar övertas av Svenska Neoplan AB

Import och försäljning av MAN last- och transportbilar i Sverige övertas av Svenska Neoplan AB när MAN-koncernen genomför en omorganisering av regionstrukturen för sina nationella säljorganisationer. Omorganisationen omfattar också, där det är meningsfullt, en del försäljningar av importbolag i vissa länder.

Var tredje vd en kvinna hos Tempcon

Andelen kvinnor som är vd inom privatägda bolag i Sverige är cirka 17 procent enligt ny statistik från SCB. Ser man specifikt på börsnoterade bolag är siffran så låg som 10 procent. På Tempcon Group kan de hos dotterbolagen notera att vart tredje bolag har en kvinnlig vd, det villl säga 33 procent. Tempcon har träffat dessa tre för en diskussion kring rollen som kvinnlig vd i en mansdominerad bransch.

17 MAN eTGE till DB Schenker

DB Schenker har nyligen tagit emot 17 MAN eTGE, eldrivna distributionsfordon för citybruk. Förutom dessa fordonen, har åtta liknande levererats redan i maj 2019.

MAN TGL, TGM och TGS lanseras i Skandinavien

Det är drygt ett år sedan MAN New Truck Generation lanserades i Spanien – försenat på grund av pandemin. TGX för långa transporter har varit etablerad på marknaden under en tid och nu har TGL, TGM och TGS också kommit till Skandinavien.

Uppdatering av mjukvara för MAN ”over the air”

Med funktionen MAN Now är det bara att klicka och åka iväg. Kunderna kan få ny programvara för sina fordon utan att besöka en MAN verkstad. Den första tjänsten som görs tillgänglig är MAN OnlineTraffic, som ger live trafikinformation specifik för lastbilar och finns tillgänglig i hela Europa.

Över stock och sten med fyrhjulsdriven MAN upp till 5,5 ton

Som ett komplement till de existerande TGE-modellerna med fyrhjulsdrift, introducerar MAN Truck & Bus en ny version med 5,0-tons eller 5,5-tons tillåten totalvikt. MAN har etablerat ett samarbete med österrikiska Oberaigner och alla nya modellerna kan beställas från fabrik.

MAN har fått sin första privata återförsäljare i Sverige

Med en renodlad struktur kommer MAN:s lastbilsförsäljning nu att fokusera på kunderna med ett ”allt under ett tak”-koncept. Detta i syfte att skapa långsiktiga affärsrelationer och tillgänglighet för sina kunder, förklarar företaget. MAN har dessutom nyligen uppdaterat sitt modellprogram, vilket Kenneth Liljeson på MAN Truck & Bus Väst berättar mer om i ett videoinslag i den här artikeln. Ett reportage där vi även har hälsat på MAN-verkstaden i Laholm.

Första leveransen av MAN:s nya lastbilsgeneration

Äntligen dags för den första svenska kundleveransen av MAN:s nya lastbilsgeneration. Lanseringen skedde redan i början av februari i Bilbao i Spanien. På grund av coronapandemin, har lanseringen försenats och den efterlängtade leveransen kunde först genomföras nu i september.