20 DAF LF elektriska lastbilar kommer att tas i drift som en del av ett omfattande projekt från Storbritanniens regeringsdepartement (DfT) för att uppmuntra användningen av batteri-elfordon i kommersiell transport.

Storbritanniens regering väljer Leyland Trucks för prövning av ellastbilar

Leyland Trucks kommer att delta i ett projekt som är utformat för att underlätta övergången till batteri- och eldrivna fordon för operatörer i Storbritannien. Totalt kommer 20 DAF LF 19-ton lastbilar, tillsammans med den nödvändiga laddningsinfrastrukturen, att utrustas med dataloggningsutrustning och användas för att stödja den brittiska regeringens avdelning för transport (DfT) ansträngningar för att uppmuntra användningen av batteridrivna elektriska fordon i kommersiell transport.

För att stimulera försäljningen av och besluttagande kring eldrivna elektriska lastbilar, kommer en interaktiv hemsida implementeras. Där får operatörer av lastbilsflottor all nödvändig information. Projektet planeras att påbörjas i sommar.

För att hjälpa operatörer att förstå kostnaderna och övervägandena kring införskaffandet av utsläppsfria lastbilar, genomför DfT en proaktiv kampanj som ska assistera vägtransportsektorn i dess övergång. Projektet är en del av regeringens 20 miljoners pund satsning mot utsläppsfria godstransporter.

Projektet levereras med hjälp av SBRI (Small Business Research Initiative) vilket är en process som samlar regeringens utmaningar och idéer från företaget för att skapa innovativa lösningar. Leyland Trucks kommer att arbeta med CENEX, som genomför forskning och tillhandahåller rådgivning inom koldioxidutsläpp, för att skapa en interaktiv rapport och en webbplats som använder verkliga data för att hjälpa offentliga och privata operatörer av lastbilsflottor att bättre förstå styrkorna, utmaningarna och utplaceringsalternativen av utsläppsfria lastbilar.

Leyland Trucks tillverkar DAF LF-serien som är ett omtyckt distributionsfordon. Detta inkluderar även LF Electric som nyligen kom i produktion vid den toppmoderna fabriken i Lancashire.

Leyland Trucks kommer att samarbeta med flera slutanvändare i offentlig sektor under prövningstiden inklusive olika uppdrag av NHS (National Health Service) runt omkring i landet som är öronmärkta för testning av 11 stycken DAF LF Electric lastbilar. De återstående nio fordonen kommer att gå till ett antal lokala myndigheter för att stödja återvinning och leveranser till skolor.

DAF Trucks stöder sitt nya sortiment av elektriska lastbilar med ett urval av fasta och mobila PACCAR-laddare.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-29 10:53
Kategori: Nyheter
Taggar: Batteridrift DAF Ellastbil Leyland Miljö SBRI