Thomas Ström, grundare och vd, NTEX

NTEX förvärvar Scanroad Sverige och Frankrike

Transport- och logistikbolaget Ntex fortsätter sin expansionsresa genom att köpa Scanroad Sverige och Scanroad Frankrike. Förvärven är bolagets åttonde och nionde sedan 2017. I och med sitt förvärv av Scanroad Sverige och Frankrike, blir Ntex en av Sveriges största speditörer på Frankrike och Belgien.


Från 1 juni 2021 är transport- och speditörbolagen Scanroad Sverige och Scanroad Frankrike en del av Ntex, ett av Sveriges största privatägda transport- och logistikföretag. Genom affären tar Ntex strategiskt viktiga marknadsandelar i Frankrike och Belgien och med representation på plats kan man erbjuda kunder ett ännu effektivare och bredare tjänsteutbud.

Scanroad erbjuder bland annat väg- och intermodala transporttjänster, SECU-trafik och terminal- och lagerhållningstjänster. I samband med förvärvet tar Thomas Ström över rollen som vd för Scanroad Sverige och Joseph Chérian fortsätter sitt arbete inom bolaget, stationerad i Frankrike för att utveckla trafiken till Skandinavien. Franz Durot fortsätter som vd i dotterbolaget Scanroad Frankrike som ändrar namn till Ntex.

Scanroad Sverige grundades i Göteborg 1996 och har sedan starten främst fokuserat på transporter mellan Norden, Frankrike och Belgien. Sverigeorganisationen har idag 12 medarbetare och en årsomsättning på cirka 150 miljoner kronor. Det franska bolaget omsätter cirka 75 miljoner kronor och verkar från Lille i norra Frankrike, nära den belgiska gränsen. På kontoret, terminalen i Lille samt som chaufförer arbetar sammanlagt 16 anställda. Scanroad Frankrike har också fem egna dragbilar.

Om artikeln

Publicerad: 2021-06-02 15:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Belgien Expansion Frankrike Ntex Scanoroad transporter