Admir Begovic är platschef på Veho Trucks nya anläggning för Mercedes-Benz lastbilar i Malmö.

Mercedes-Benz modernaste lastbilsanläggning har öppnat i Malmö

Malmö är Mercedes-Benz lastbilars starkaste fäste i Sverige. Nu har staden också en av Europas modernaste lastbilsanläggningar för märket sedan Veho Trucks i veckan öppnade på Stora Bernstorp.


Häromåret beslöts att Veho Bil skulle ta över försäljning och service av Mercedes-Benz tunga lastbilar i Malmö. Den 1 juni öppnade Veho Trucks på Stora Bernstorp och det är en renodlad lastbilsanläggning i storformat.

Här finns verkstadsyta på totalt 2 400 kvadratmeter med plats för nio lastbilar med släp samtidigt. Två av platserna har smörjgrop och här finns möjlighet att lyfta upp ett helt 25,25 meter långt ekipage. Dessutom finns en tvätthall.

Man får också ett stort showroom med plats att visa tunga lastbilar inomhus samt stora ytor utomhus.
– Malmö är den stad där Mercedes-Benz lastbilar har allra högst marknadsandel I Sverige och det har skapat ett behov av en dedikerad lastbilsanläggning., säger Jens Tittel som är chef för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige.

Den nya anläggningen ligger på Stora Bernstorp mellan Malmös Yttre och Inre Ringväg med bara en kilometer till vardera, ett stenkast från E6.

Veho Trucks är en del av finländska Veho Bil OY som varit generalagent för Mercedes-Benz i Finland sedan 30-talet. I Sverige säljer man märkets fordon i alla storlekar och har sedan tidigare lastbilsanläggningar i Örebro, Karlstad, Gävle och Västerås.

Om artikeln

Publicerad: 2021-06-07 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbil Malmö Mercedes-Benz Öastbilsverkstad Service Transport Verkstad