Mercedes-Benz

Listar alla artiklar taggade med: Mercedes-Benz

2021 bra år för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige

Antalet registrerade Mercedes-Benz lastbilar i segmentet över sex ton ökade med mer än 20 procent under 2021 jämfört med 2020. Med en marknadsandel på 10,6 procent, befäster Mercedes-Benz sin position som landets klart största importmärke när det gäller lastbilar.

Citan utsedd till International Van of the Year 2022

Nya generationen av kompakta Mercedes-Benz Citan vann den 30:e upplagan av International van of the year. Totalt bedömdes 14 bilar från elva tillverkare.
Tycker du att du redan har hört om vem som vann titeln - och att det inte var Mercedes? Du har helt rätt...

Ny verkstad för Mercedes-Benz Lastbilar och Transportbilar i Markaryd

Nu har Sverige fått ännu en auktoriserad verkstad för Mercedes-Benz Lastbilar och Transportbilar. Det är Tecto Trucks vid E4 i Markaryd som i dagarna fick bekräftat att de uppfyller alla krav för auktorisation från Mercedes-Benz i Tyskland.

Vätedriven Mercedes-lastbil godkänd för tester på allmän väg

Daimler Trucks satsning på bränsleceller och flytande väte för fjärrfrakt har tagit ett stort steg framåt. I oktober godkändes prototypen av vätedrivna Mercedes-Benz GenH2 för tester på allmän väg i Tyskland.

11 eldrivna Mercedes-Benz till snabbväxande budföretag

Budföretaget Ripro har sedan starten för två år sedan vuxit till att ha fler än 130 bilar. Det senaste tillskottet är en leverans på hela 11 eldrivna Mercedes-Benz eVito som ska gå i Karlstad, Örebro och Stockholm.

Speed Delivery Door – en av nyheterna i uppdaterad Sprinter

Nu uppdateras Mercedes-Benz Sprinter med nya drivlinor och en helt ny fyrhjulsdrift. Dessutom lanseras en ny snabbdörr som sparar upp till 10 sekunder på varje stopp vid paketleveranser.

Jättekonvoj rullade i Tyskland när Unimog firade 75-årsjubileum

Förra helgen samlades hela 75 Unimog-fordon i tyska Gaggenau för att fira modellen som fyllde lika många år – 75. I konvoj körde fordonen från produktionsanläggningen i Wörth am Rhein via Karlsruhe och längs landsvägarna till Unimogs hemstad Gaggenau i Murg Valley.

Actros firar 25 år – lastbilen firar 275 år

Den 18 augusti 1896 presenterade Gottlieb Daimler världens första motoriserade lastbil. Den såldes av Daimler till British Motor Syndicate, ett automobilföretag i London. Exakt 125 år senare kommer en trailer till London från Stuttgart som dras av den nuvarande modellen av Mercedes-Benz Actros.

Världspremiär för första eldrivna lastbilen från Mercedes

Den 30 juni är det världspremiär för Mercedes-Benz första eldrivna tunga lastbil – eActros. Lastbilen som kommer att gå i produktion redan under andra halvåret i år kommer att presenteras av Mercedes-Benz Trucks nya chef – svenskan Karin Rådström.

Gotland får Mercedes-Benz lastbilsverkstad

Nu har Gotland fått en auktoriserad verkstad för Mercedes-Benz lastbilar. Det är Visby Bilservice som sedan många år arbetat med det tyska märkets personbilar, transportbilar och bussar som nu även får det tyngsta programmet på sin lista.