Thermo King godkänner HVO för sina aggregat

Thermo King meddelade igår att de godkänner bränslet HVO för användning i deras aggregat för att bidra till mer hållbara transporter. Att använda HVO istället för traditionell diesel leder till en 90-procentig minskning av CO2-utsläpp och partiklar utan att prestandan försämras, enligt Thermo King.


Thermo King har testat HVO noggrant i lastbilar och släpfordon på vägen och genomfört uthållighetstester i deras laboratorium i tillverkningsanläggningen i Galway, Irland. Resultaten visade att enheternas prestanda inte påverkas även i låga omgivande temperaturer.

HVO kan användas rent eller blandad med vanlig diesel utan att aggregaten behöver modifieras eller kräver mer underhåll.

Att godkänna HVO är ett av Thermo Kings steg tillsammans med Trane Technologies för att nå hållbarhetsmålen de satt upp för 2030.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-12 08:47
Kategori: Nyheter
Taggar: Fossilfritt HVO Miljö Tempererade Transporter Thermo King