Dödsolycka i Storbritannien ger spansk förare fängelse

En spansk lastbilsförare får fängelse i två år efter att orsakat en dödsolycka genom att köra på fel sida på en motorväg.


Den 55-årige föraren beskrivs som mycket rutinerad och hade under 26 år kört på de brittiska vägarna. Trots det körde han på fel sida på en motorväg och orsakade en olycka där en person omkom. Nu väntar två år i fängelse.

Cambridge Crown Court fick under rättegången veta att den spanska föraren, hemmahörande i Murcia, körde nästan 2 kilometer på A505 nära Duxford tidig eftermiddag den 2 februari. Nära Flint Cross kör han på en personbil och den 48-årige föraren omkommer på platsen.

Medan lastbilsföraren, som endast fick lättare skador, fortfarande befann sig på olycksplatsen berättade han att han valt fel körfält och på så sätt hamnat på fel sida och tillade att ”det var mitt fel”, skriver Motor Transport.

Föraren hävdade att han hade kört i mittenkörfältet eftersom det är smidigast. När han konfronterades med att han skulle ha kört på fel sida för att han trodde han var i Europa, förnekade han det, men erkände att hans körsätt varit vårdslöst.

I rätten erkände sig lastbilsföraren skyldig till vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Den avlidne personens son beskriver sin far med varma ord och att han den 2 februari förlorade mer än en far.

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-15 09:43
Kategori:
Taggar: Dödsolycka domstol fängelse Lastbilsförare Transport Vållande Till Annans Död Vårdslöshet i trafik