Dödsolycka

Listar alla artiklar taggade med: Dödsolycka

WEBB-TV

Körde kortege till minne av omkommen kollega:

Vi ska minnas Candice och vi ska minnas dem alla

En ung människa mitt i livet fick inte fortsätta sin resa. Låt det påminna oss om hur skört livet är och hur tungt det är för dem som ska leva vidare. Låt Candice påminna oss om alla dem som gått före och som kommer att följa efter.
Daf

Brittisk förare läste Facebook under körning – dödade två

En lastbilschaufför körde in i en mindre skolbuss efter att ha läst på Facebook medan han körde. En ung pojke och hans lärarassistent dödades. Föraren har fått fängelse.
Prenumeration 2020-09

Brittiskt åkeri bötfällt för dödsolycka

Ett brittiskt åkeri i Cambridgeshire har av Peterborough Crown Court bötfällts med 180 000 Pund plus övriga kostnader när en anställd dog efter att ha blivit påkörd av en lastbil på åkeriets anläggning i Cambridgeshire. Olyckan kunde ha undvikits, säger doms
Daf

Johan överlevde den allvarliga kraschen

Vill att EU-ekipagen förbjuds vintertid

"Jag ser det som ett problem att man tillåter den här typen fordon i vårt klimat på hala vintervägar". Detta säger Johan Lavås som med en hårsmån klarade livhanken då ett EU-ekipage vek sig och snurrade över på hans vägbana på E4 Mellan Härnösand och Timrå.
Samma tur hade inte en av de andra personerna som var inblandad i den svåra olyckan, som krävde ett dödsoffer.

Det är dags att kräva en internationell bärgningsförsäkring!

Ett trailerekipage råkade den 8 november ut för ett haveri och stod därför väldigt illa till på E20 vid Kumla. Många ringde till polisen och till Trafikverket för att påtala riskerna med att trailern stod en bit ut på vägbanan.
Men att det var farligt, togs uppenbarligen inte på så stort allvar av nämnda myndigheter. Snart inträffar det värsta tänkbara. En personbil kör in i det stillastående ekipaget och en kvinna avlider.

HBA Fordonsteknik AB

Chauffören frias ? men...

Mekaniker och åkare får 7,5 års fängelse för dödsolycka

Fyra familjer berördes av dödsolyckan förorsakad av en lastbil i dåligt skick. Föraren friades medan åkeriägaren och mekanikern dömdes till fängelse. Nu har straffens längd meddelats.

Daf

Engelske åkarens bortförklaringar höll inte i rätten:

Förare frias för dödsolycka – mekaniker och åkare fälls

Tre vuxna och en fyraåring omkom i en krock med lastbil och det visade sig att åkeriet inte haft ordning på vare sig papper eller service på fordonen samt saknade trafikansvarig. Olyckan inträffade i England men det kunde lika gärna ha skett här i Sverige då tillsynsmyndigheter inte längre kan kontrollera aktörerna som verkar i landet. Anmälningar om oegentligheter, leder sällan vidare och trafikpoliserna blir allt färre.

Hultsteins

Transportlärare döms för dödlig krock med skylift

Två personer döms till villkorlig dom och 80 dagsböter vardera för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död efter en olycka då en 19-åring som övningskörde lastbil körde på en skylift vid Triangeln i centrala Malmö. En man i 60-årsåldern slungades ur liftkorgen och föll rakt ner i gatan och dog. 

Nokian

Friande dom för chaufför som kört på skylift och dödat målare

Göteborgs tingsrätt friar den 66-årige lastbilschaufför som åtalats för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död sedan han kört på en skylift i Göteborgsstadsdelen Kallebäck. Den målare som befann sig i liftkorgen kastades ur vid påkörningen och skadade sig så illa att han avled.

Branschen höll en tyst minut för den avlidne brandmannen

En brandman blir påkörd vid en räddningsinsats. Han blir allvarligt skadad och transporteras till sjukhus med ambulanshelikopter. Dessvärre stod hans liv inte att rädda och han sörjs nu inte endast av sin familj och sina kollegor utan också av många yrkeschaufförer runtom i riket.

Daf