DFDS köper 57 nya Volvo FH

Internationella rederi- och logistikföretaget DFDS uppgraderar sin fordonsflotta med 57 nya Volvo FH-lastbilar. Med förbättrad bränsleeffektivitet och förarsäkerhet, kommer de nya lastbilarna att till att optimera DFDS logistikflöden och minska miljöpåverkan för vägtransporter.

 

DFDS och Volvo Lastvagnar har sedan länge samarbetat och nu investerar man alltså i 57 nya Volvo FH-lastbilar. Bränsleeffektivitet, förarsäkerhet och minskade utsläpp är av högsta prioritet för DFDS och en av anledningarna till investeringen. De nya lastbilarna kommer att användas för regionala transporter i Sverige.

De nya fordonen kommer att drivas av HVO, en biodiesel tillverkad av 100 procent förnybart avfall. Genom att kombinera HVO med de låga utsläppen från Volvo Lastvagnars Euro 6-motorer kan DFDS minska både bränsleförbrukning och utsläpp kraftigt. Genom att uppgraderingen av fordonsflottan, reducerar DFDS bränsleåtgången med 40 000 liter per år enligt pressmeddelandet.

Volvo FH är konstruerade för att vara säkra och bekväma under långa sträckor. Dynamisk styrning hjälper förarna att undvika sladd och oavsiktliga filbyten. Förarna kan ställa in ratten som de vill eller välja att fjärrstyra lastbilen.

Investeringen är i linje med DFDS miljöstrategi som är att använda lastbilar med högsta miljöklass samtidigt som bränsleeffektiviteten förbättras och förarna får en säkrare körupplevelse.

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-08 15:09
Kategori: Nyheter
Taggar: DFDS HVO Miljö transporter Volvo FH Volvo Lastvagnar