Foto: Tommy Holl (arkiv).

Fordon från (ö)känt Västeråsåkeri åter klampat

Det råder ingen brist på sysselsättning för yrkestrafikgruppen i Västerås. Förutom det ökända Västeråsbaserade åkeriets återkommande fordonsbrister, blir det en del däckbyten och en personbilsförare med C-behörighet rapporteras för olovlig körning.
Chaufförspodden – Exklusivt

 

I Västerås har yrkestrafikgruppen i vanlig ordning haft händerna fulla under den gångna veckan. Igår kväll, söndagen den 31 januari, får en klampning sin upplösning. Det är en svensk dragare med ett danskt linkekipage som klampats i väntan på att få vinterdäck. Det kom under gårdagskvällen och när ordningspolisen sedan låste upp klampen, kunde färden fortsätta.

Ytterligare ett ekipage klampas under söndagskvällen. Åkeriet är ett ökänt, svenskt åkeri baserat i Västerås och om vilket vi skrivit om tidigare.
– På vänster fram saknas det nästan helt bromsar och vi finner en bygelkoppling som är så dålig att den inte låser ordentligt, säger bilinspektör Roger Ogemar.
Dessutom saknar släpet en bromscylinder. När färdskrivaren ska tankas ur, slocknar den helt, berättar han vidare.

En svenskt dragbil med finskregistrerad trailer från en av våra stora speditörer, får stanna på kontrollplatsen tills jourbilen kom ut med vinterdäck.

Trafikpolis Ylva Frohm stoppar en personbil med tillkopplat släp på väg mot Stockholm där också släpet är hyrt. På släpet står en stor Audi.
– Överlasten landar på 84 procent med de nya överlastreglerna. Föraren trodde att det räckte med hans C-behörighet, men det blir en olovlig körning av det eftersom hans behörighet inte räcker till för att få köra släpet ens utan last, avrundar Roger Ogemar.

Hultsteins

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-01 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilinspektör Klampning Olovlig Körning Polisen Trafikpolis Vinterdäck