Polisen

Listar alla artiklar taggade med: Polisen

Litauisk polis körde överlastad lättlastare

Blir man stoppad med överlast i Västerås, hjälper det inte att köra ”kollegajargongen”. Är det överlastat, så är det – oavsett yrke och nationalitet.
VBG onspot

Chef stängdes av efter att ha kört utan körkort

En chef som körde lastbil utan att ha nödvändiga behörigheter, fick sitt körkort återkallat och stängdes av från sin befattning.
Mabi_2020-02

Tvåaxliga dragbilsekipage i halka kräver kunniga chaufförer

I onsdags snöade det i och kring Medelpad och snart blev det kaos på vägarna. Och vi har sett det förut – tvåaxliga dragbilsekipage som antingen inte kommer fram eller har vikit sig och farit av vägen. Även om det inte endast är dessa ekipage som råkar illa ut, är de väl representerade inte bara i Sverige.
Hultsteins

Körkortsåterkallelserna ökar

Under 2019 fattade Transportstyrelsen beslut om att återkalla 36 692 körkort vilket är en ökning med 6 procent jämfört med föregående år då 34 617 körkort återkallades. Den största procentuella ökningen sker i återkallelsegrund 1 vilket i huvudsak betyder rattfylleri eller drograttfylleri. Ökningen i den kategorin var 13,1 procent.
Åkaren i Sverige
DEBATTARTIKEL

THOMAS MORELL (SD):

”Det måste bli ett slut på det omfattande fusket”

I slutet av januari genomförde trafikpolisen och gränspolisen en gemensam insats för att komma åt oseriös åkeriverksamhet.
Under många år har jag, tillsammans med åkeriägare, anställda förare och andra politiker, kämpat för att få till en kontrollverksamhet värd namnet.
Aspök

Åkeri ville få ”gult kort” för otillåtet cabotage

Att försöka föra polisen bakom ljuset ger inga matchfördelar. Det går inte heller att lasta en trailer på annan ort om den står på en färja ut ur landet. Och nej, reglerna för yrkesmässig trafik är inte desamma som för fotboll.
VBG onspot

Körde på annans förarkort: ”Vi hjälper varandra”

Hur många företag ska man behöva gå igenom för att reda ut vem som ska rapporteras för överträdelserna det första företaget begick? Efter en mjukstart på det nya året är det åter full fart på kontrollplats Karleby utanför Västerås när yrkestrafikgruppen kavlar upp ärmarna en sen söndagkväll.
Hultsteins

Tunga speditörer har avbrutit samarbetet med Alguns

Speditörer som använder Alguns Åkeri AB:s tjänster har reagerat på händelserna med de tre ”skandalfordonen” som ledde till att åkeriet idag riskerar 1,5 miljoner i sanktionsavgifter. Två speditörer har valt att helt avbryta samarbetet med åkeriet och ytterligare en stoppar användandet tills utredningen är klar.
VBG onspot

Sjukskriven litauisk återfallsförbrytare fick fängelse – igen

Allmänheten tipsade polisen om en utlandsregistrerad, lätt lastbil parkerad i samhället. Trafikpolisen anlände till platsen och fann att fordonet inte bara hade punktering. Det var även överlastat, hade böjd bakaxel och lasten väckte frågor. Föraren hade nyligen avtjänat ett fängelsestraff i Danmark och var dessutom sjukskriven efter en stroke.
Aspök

Svensk chaufför utan körkort körde för norsk åkare utan tillstånd i fordonet

Lördagen den 4 januari stoppade Tungvogncenter Öst ett norskregistrerat ekipage. Föraren var en 27-årig svensk man från Sverige. Han kunde inte visa upp vare sig körkort eller något av de andra nödvändiga dokumenten. Lägg därtill överträdelser av kör- och vilotiderna samt riktigt dåliga däck. I fordonet fanns inte heller dokument som visade att åkeriet hade tillstånd att bedriva åkeriverksamhet.
Mabi_2020-02