Polisen

Listar alla artiklar taggade med: Polisen

MHF: ”Skrämmande hantering av rattfyllerilarm”

P4 Väst rapporterar att polisen i Västsverige ofta prioriterar annat före inkomna rattfyllerilarm. Tillgänglig statistik visar att nästan hälften av larmen hamnar långt ner på prioriteringslistan. MHF tycker att det är skrämmande att ett brott som innebär omedelbar livsfara i trafiken inte tas på större allvar.

MHF: Så stoppar vi rattfylleriet

”Varje rattfylla är en potentiell rullande dödsfara. Och när det gäller tung trafik är det ännu värre." Citatet från polisens pressinformatör i region Bergslagen sätter fingret på hur verkligheten ser ut på våra vägar. Det har varit ännu en svart helg för alla som följer trafiknyheterna. En berusad lastbilsförare krockade med en personbil varpå en man dödades och en kvinna skadades. Till slut handlar det om att faktiskt utföra tillräckligt många nykterhetskontroller, säger MHF.

Dubbelklampat brittiskt ekipage försvann

Ett brittiskt ekipage klampades dubbelt upp för såväl överlast som för fordonsbrister. När fordonet ska repareras på plats, försvinner det från platsen. ”Vi har ställt in den på en uppställningsplats för vintern”, säger ägaren när polisen träffar på honom senare.

111 transportstölder i november – Polisen: ”Anmäl”

Totalt anmäldes 111 transportstölder till polisen under november i år. Detta enligt en sammanställning som Polismyndigheten har gjort och som Proffs har tagit del av.
Polisen uppmanar alla som drabbats att anmäla. Detta bland annat för att få en tydligare bild över omfattningen och för att kunna kartlägga brotten.

Körde rattfull fyra meter – nu har föraren dömts

I oktober i år slår en bilist larm om att en utlandsregistrerad lastbil vinglar på riksväg 23 strax norr om Växjö. Nu döms föraren för grovt rattfylleri efter att ha kört fyra meter med fordonet.

Åter 80 000 i sanktionsavgift för veckovila i hytten

Nyligen berättade vi om ett åkeri som fick betala 80 000 kronor i sanktionsavgift för att föraren tvingats tillbringa den ordinarie veckovilan i hytten . Nu är det dags igen.

Trasig belysning landar i otillåtet cabotage

Under eftermiddagen den 20 oktober tas ett ekipage in för kontroll. Både dragbilen och trailern är polskregistrerade. Kontrollen landar i ett otillåtet cabotage på grund av brister i dokumentationen. När klampen låses upp har inga pengar kommit och frågan blev om ekipaget skulle stanna kvar tills man gjort rätt för sig.

Avsaknad av alkobommar ett slag mot trafiksäkerheten

Trots flera lyckade tester med stationära alkobommar i hamnar och trots att Trafikverket av regeringen fick i uppdrag att införa anläggningar för nykterhetskontroller, lyser dessa alkobommar med sin frånvaro. Under tiden fortsätter berusade förare att komma in i landet och rulla på våra vägar och där utgöra allvarliga säkerhetsrisker.

Efter sanktionsavgift – dragbilen till salu på Facebook

På förmiddagen den 19 oktober tas ett trailerekipage in för kontroll på kontrollplats Långeberga i Helsingborg. Det är bilinspektörerna Oscar Davidson och Daniel Ferm som tar hand om den bulgariska dragbilen och trailern från en av de stora speditörerna. När det landar i ett misstänkt otillåtet cabotage med en sanktionsavgift på 40 000 kronor samt böter, läggs dragbilen upp till salu på Facebook.

Bristande förtroende för polisens förmåga att lösa transportstölder blir riksdagsfråga

Thomas Morell (SD) tar i en interpellation till inrikesminister Mikael Damberg (S) avstamp i en nyligen publicerad rapport från Sveriges Åkeriföretag. Av rapporten, ”Vägsamverkan – förebyggande av brott, En enkät om stölder”, framgår det bland annat att 35 procent av de åkerier som besvarat enkäten sällan eller aldrig anmäler om de utsatts för brott.