Trafikpolis

Listar alla artiklar taggade med: Trafikpolis

För speditören var det viktigt att lasten kom fram varför åkeriet dagen efter betalade sanktionsavgiften.

Fortsatt ovilja att betala sanktionsavgifter

Your Image Description
Det finns fortfarande en ovilja att betala sanktioner trots klampning, något Västerås yrkestrafik i torsdags ännu en gång fick erfara. Trots att sanktionsavgiften är överprövad och utan tveksamheter, krånglar transportföretag in i det sista för att slippa betala för fusk och överträdelser. ”Det nya klampningsförslaget om obegränsad klampningstid är efterlängtat och vi hoppas för allt i världen att det ska gå igenom”, säger bilinspektör Roger Ogemar, TF Gruppchef på Yrkestrafiken Västerås.
"Går kraven igenom får ”firman” Sverige problem", säger bilinspektör Roger Ogemar.

EU-förslag om skärpning av utbildningskraven för vägkontrollanter

Kraven blir fler och tuffare och kan riskera att de redan få som söker sig till yrket, blir ännu färre – och hur kommer de redan befintliga kontrollanterna klara att leva upp till de tuffare kraven. ”Går alla dessa krav igenom får Sverige det tufft när det kommer ställas högre krav på att kontrollanterna ska bli vassare”, säger bilinspektör Roger Ogemar, bilinspektör och tillförordnad gruppchef i Västerås.
En helt ny utbildning i kontroller av såväl den nationella som den internationella yrkestrafiken genomfördes i Karlstad under förra veckan.

Tunga gruppen i region Bergslagen har ”vässat klorna”

Your Image Description
I samband med att regeringen satsade de så kallade ”cabotagemiljonerna” (som försvann), för att utbilda fler yrkestrafikgrupper i kontroller av nationella och internationella yrkesmässiga transporter, utbildades knappt 400 poliser. Utbildningen gav inte det resultat man hoppats på, men nu har en ny utbildning tagits fram. Trafikpoliser och bilinspektörer i region Bergslagen var först med att få ta del av den nya och mer omfattande utbildningen.