Foto: Tommy Holl, arkiv

Tempcon Group köper Fiskhamnens åkeri

Fiskhamnens åkeri AB har bedrivit verksamhet i Fiskhamnen i Göteborg sedan 1958. Bolaget är inriktat på tempererad logistik med terminaler både i Göteborg och Stockholm för kylt och fryst gods såväl som torrt. Därutöver har man en väl utvecklad distributionstrafik i båda städerna och ett linjenät som framförallt fokuserar på norra Götaland, Skåne och Mälardalen. Nu köper Tempcon Group det anrika åkeriet och fortsätter därmed att expandera.

Fiskhamnens Åkeri är ett familjeföretag i tredje generation som startades av Alf Johansson 1958. Från Fiskhamnen körde han överskottsfisk till minkfarmare, men breddade verksamheten efterhand med containerhantering och styckegods.

Alf lämnade sedermera över till dottern Lena Hellberg och hennes man Owe. Och för drygt en handfull år sedan tog Lena och Owes son, Jimmy Hellberg över rodret i verksamheten.

Idag har Fiskhamnens Åkeri en omsättning på cirka 70 miljoner kronor och en fordonspark om 29 ekipage. Antalet anställda uppgår totalt till omkring 45 personer varav 15 i Stockholm.

När Tempconkoncernen nu köper åkeriet stärker man sin position i Göteborg ytterligare inte minst eftersom man tidigare i år även förvärvade B Andersson & Co åkeri. Men även erbjudandet till Stockholmsmarknaden förstärks med ytterligare en terminal med distributionstrafik vid sidan av Klimat-Transport och Tempcon Stockholm.


Christian Hallberg, koncernchef
för Tempcon Group, förklarar att köpet av Fiskhamnens Åkeri känns som ett naturligt nästa steg i koncernens strävan att bli den ledande leverantören av temperaturkontrollerad logistik i Norden.
– Genom förvärvet stärker vi kraftigt upp vår närvaro i två av Sveriges storstadsområden, Göteborg och Stockholm. Samtidigt bidrar åkeriet med kompetens och erfarenheter som ytterligare breddar erbjudandet till våra kunder, förklarar Christian.

Jimmy Hellberg, vd på Fiskhamnens Åkeri, menar att det känns stimulerande inför framtiden att bli en del av Tempcon Group.
– Genom detta kan vi erbjuda våra befintliga kunder en ännu bättre service som nu täcker hela riket samtidigt som vi tryggar utvecklingen av vår verksamhet, säger han.

Verksamheten drivs oförändrat vidare i bolaget under ledning av de tidigare ägarna i tredje generationen med Jimmy Hellberg i spetsen.

Fiskhamnens åkeri i början av 1960-talet. Foto: Privat
Fiskhamnens åkeri i början av 1960-talet. Foto: Privat

Om artikeln

Publicerad: 2020-06-02 09:43
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Fiskhamnens Åkeri Företagsäffärer Tempcon Group Tempererade Transporter