Företagsäffärer

Listar alla artiklar taggade med: Företagsäffärer

Hedin Mobility Group köper upp fyra belgiska återförsäljare från Mercedes-Benz Group

Hedin Automotive Belgium AB, ett dotterbolag till Hedin Mobility Group AB (publ), tillkännager förvärvet av fyra Mercedes-Benz-återförsäljare i Antwerpen från Mercedes-Benz Group.

Aditros moderbolag köper Veddestagruppen

Posti Group och ägarna till Veddestagruppen, har tecknat ett avtal där Posti Group förvärvar hela aktiekapitalet i Veddestagruppen AB. Veddestagruppen ägs av PEQ Invest och medlemmar i företagsledningen. Efter slutförd affär kommer Veddestagruppen integreras med Aditro Logistics, Posti Groups svenska dotterbolag. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Storaffär när Volvo-återförsäljare i USA byter ägare

Koncentrationen inom återförsäljarnäten för tunga lastbilar i USA fortsätter. I dagarna bekantgjordes att Volvohandlaren Vanguard Truck Centers köper Advantage Trucks i North Carolina av ägaren Terry Young.

Närkefrakt förvärvar A.L.I. Frakt

Närkefrakt med drygt 330 fordon och A.L.I. Frakt med 50 fordon har kommit överens om att gå samman under Närkefrakts namn. Totalt kommer det nya bolaget att ha drygt hundra delägaråkerier i varierande storlek och omsätta totalt cirka 800 miljoner kronor.

Finska Ekeri Ab köper svenska OF Ekeri AB

Finska Ekeri Ab och svenska OF Ekeri AB har signerat ett intentionsavtal där Ekeri Ab, idag delägare, förvärvar resterande aktier i familjeägda OF Ekeri AB - och den svenska försäljningsorganisationen. Detta meddelar OF Ekeri AB på sin Facebooksida idag.

Svenska L&T köper 50 eltransportbilar från kinesiska Maxus

Kinesiska elbilstillverkaren Maxus, som än så länge är ett relativt okänt märke i Sverige, ska leverera 50 eltransportbilar till företaget L&T Sverige.
I och med affären med L&T Sverige, ett företag som levererar tjänster inom fastighetsteknik, hygienservice och lokalvård, etablerar sig den kinesiska uppstickaren ytterligare på den svenska marknaden.

Malte Månson tar plats i viktigt logistikcentrum

Med ett fantastiskt distributionsläge, tillgång till Skandinaviens största containerhamn och landets högsta koncentration av tunga fordon har en närvaro i Göteborgsområdet länge varit ett viktigt mål för Malte Månson.
Nu är målet nått.

Thomas köper Sveriges första serietillverkade eldrivna betongbil

Familjeägda Thomas Concrete Group med huvudkontor i Göteborg, investerar nu i sin första 100 procent eldrivna betongbil.
Lastbilen från Volvo Lastvagnar kommer att användas för distribution av i första hand klimatförbättrad betong, som företaget kallar Thomagrön, som likt lastbilen minskar CO2-utsläppen avsevärt.
Fordonet kommer att köras i Göteborgsregionen och beräknas minska avgasutsläppen med omkring 180 ton koldioxid under en tio-årsperiod.

Widriksson nästa företag in i Tempcon

Tempcon Group förvärvar Widriksson Logistik. Genom köpet stärker Tempcon Group sin verksamhet ytterligare och kan nu erbjuda sömlös leverans hela vägen från producent till konsument i Sverige, delar av Norden och Baltikum samt BeNeLux-länderna.

INDUCORE köper GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB

INDUCORE med huvudkontoret i Västerås tecknade den 23 juni ett avtal om förvärv av samtliga aktier i GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB och GEHAB Fastigheter AB i Alvesta AB.