Tempcon Group

Listar alla artiklar taggade med: Tempcon Group

Foto: Widriksson

Widriksson certifieras för trafik- och livsmedelssäkerhet

Widriksson Logistik har tilldelats ISO-certifikat för sitt arbete med trafiksäkerhet och livsmedelssäkerhet. Widriksson är sedan 2005 certifierade för Kvalitet enligt ISO 9001 och Miljö enligt ISO 14001 och ledningssystemet har löpande utvecklats till ett effektivt verktyg för överblick och kontroll i verksamheten. I samband med de nya certifieringarna inkluderas Widriksson i Tempcon Groups ledningssystem för samtliga fyra standarder.
Christian Hallberg, koncernchef, Tempcon Group, Boriana Åberg, moderat riksdagsledamot i Finansutskottet, Mikael Nilsson, vd Abbekås Åkeri och ordförande i Sveriges Åkeriföretag. Foto: Liane Ask, regionchef Sveriges Åkeriföretag Syd

Tempcon i diskussion med finansutskottet

Åberg (M) utlovar intensifierat arbete mot kriminella i transportbranschen

Igår, onsdag, besökte Boriana Åberg, moderat riksdagsledamot som sitter i finansutskottet, Tempcons dotterbolag Abbekås Åkeri i Staffanstorp. Detta för att få en inblick i hur verkligheten ser ut för åkerierna med de skyhöga bränslepriserna vi har idag som en konsekvens av bland annat reduktionsplikten.
Med vid mötet var Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon, Mikael Nilsson, vd för Abbekås Åkeri och samtidigt ordförande i Sveriges Åkeriföretag samt Liane Ask, regionchef Sveriges Åkeriföretag Syd.
PL Fraktservice huvudkontor i Uddevalla. Foto: PL Fraktservice

Tappade 90 % av varutransporterna när Norge stängde gränsen

Coronapandemin har inneburit och innebär fortfarande stora utmaningar för många branscher och företag. När den norska regeringen beslutade att stänga gränsen mot Sverige drabbades gränshandeln mycket hårt. Inom loppet av några dagar hade de flesta kunderna försvunnit. Med handel följer också transporter så i kölvattnet av en död gränshandel påverkades naturligtvis även de som transporterar varorna till butik stort.