EU:s tidsfrist löper ut – tillfälliga kör- och vilotidsreglerna upphör

De tillfälliga kör- och vilotidsreglerna som tillåtits på grund av covid-19, upphör att gälla från och med klockan 23.59 onsdagen den 14 april. Transportstyrelsen har hos EU-kommissionen ansökt om tillstånd att förlänga sitt beslut.

Den 16 mars i år, beslutade Transportstyrelsen om att införa tillfälliga kör- och vilotidsregler. Enligt förordningen för kör- och vilotider (EG) 561/2006, har varje nation möjligheten att själva besluta om detta. Dock endast under en period av 30 dagar,

Den 14 april har dessa 30 dagar gått och nu har Transportstyrelsen ansökt hos EU-kommissionen om tillstånd att förlänga beslutet.
– Vi väntar för närvarande på svar och hoppas det ska komma inom någon vecka, säger Transportstyrelsen till oss.

Transportstyrelsen arbetar på en snabbare lösning och den kommer att meddelas här, förhoppningsvis under eftermiddagen

Utan en annan lösning, återstår det att se om ett svar kommer inom rimlig tid och om Transportstyrelsen får tillåtelse att fortsätta med de tillfälliga regler de beslutat om – eller om EU-kommissionen kommer att vilja skapa en egen modell för hur undantaget ska se ut.

Om artikeln

Publicerad: 2020-04-09 09:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Covid-19 EU-kommissionen Kör- och vilotider Transportstyrelsen Undantag