Tunga livsmedelstransporter är ingen ovanlig företeelse. I det här fallet fick föraren och fordonsägaren punga ut med 7 200 kronor – föraren fick dessutom se sitt körkort bli omhändertaget. Tunga livsmedelstransporter är ingen ovanlig företeelse. I det här fallet fick föraren och fordonsägaren punga ut med 7 200 kronor – föraren fick dessutom se sitt körkort bli omhändertaget.

Överlast kostade 7 200 kronor – och körkortet

Överlastade fordon fortsätter att trafikera våra vägar och en efter en vinkas de in av de uppmärksamma trafikpoliserna i landet. En av de senaste i Helsingborg. Och den här gången handlar det inte om någon utländsk ”lättlastare” – svenska företag kan de också.
Bakdäcken på skåpbilen skvallrade om att det sannolikt handlade om en lite väl tung transport.
Bakdäcken på skåpbilen skvallrade om att det sannolikt handlade om en lite väl tung transport.

Strax efter lunch på onsdagen när trafikpolis Richard Karlsson nyligen gått på sitt arbetspass, står han på E6 vid trafikplats Görarp (Helsingborg södra) och bevakar trafiken som flyter förbi. Han noterar en skåpbil på väg norrut som väcker hans nyfikenhet.

Richard kör ikapp den vita skåpbilen. Att den är tung syns bland annat på bakdäcken.
– Den var ganska självmarkerande, förklarar han.

Väl uppe på polisens fordonsvåg konstaterar man att den lilla lastbilen har 201 procents överlast.
– Även det garanterade axeltrycket på bakaxeln hade överskridits så det blev både böter och överlastavgift.

Totalt kostade förseelsen 7 200 kronor. Och ett omhändertaget körkort. Det blir nu Transportstyrelsens uppgift att bestämma hur lång spärrtiden ska bli, alltså hur länge föraren ska vara utan sitt körkort.

Inne i skåpet fanns diverse matvaror på väg från Malmö till en ort i södra Småland.

[pro_ad_display_adzone id=”212″]

.

[pro_ad_display_adzone id=”212″]

Om artikeln

Publicerad: 2019-01-31 16:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg Lättlastare Livsmedelstransport Överlast Trafikpolisen Trafiksäkerhet Transportfusket