Jasenko Selimovic, Europaparlamentariker (L).Fotograf: Helsingborgs stad

Jasenko Selimovic (L):

Politiskt haveri när utstationeringsdirektivet stramas åt

Europaparlamentet i Strasbourg röstade på tisdagen för att minska den fria rörligheten inom EU. Beslutet innebär att EU nu ytterligare kringskär möjligheten för löntagare att arbeta i andra medlemsländer. Den liberala gruppen i parlamentet, ALDE, röstade emot förslaget, skriver Jasenko Selimovic (L) i ett pressmeddelande.

Ändringarna i utstationeringsdirektivet innebär att en av EU:s fundamentala rättigheter – den fria rörligheten – begränsas, menar Jasenko Selimovic, Europaparlamentariker (L).
– Det kan jag inte acceptera, säger han.

Jasenko menar att Socialdemokraterna allt sedan Laval-fallet har försökt minska rörligheten inom EU.
– De vill skydda särintressen på den svenska arbetsmarknaden och de tror att färre ”polska rörmokare” ska stoppa röstflykten till SD. Men det är fel. Förbjuder man polske rörmokaren, kommer tiggaren att framkalla ilska, förbjuder man tiggare kommer lastbilschaufförer, och så vidare. De som är arga kommer alltid att hitta någon att bli arga på.

Vidare beskriver han ett scenario där Socialdemokraternas väg kommer att leda till en återvändsgränd, ett stängt och isolerat Sverige som i slutändan skadar svenska intressen.
– Vi är ett litet land som gynnas av och behöver öppenhet.

– Socialdemokraterna har försökt med en SD-taktik på hemmaplan med en åtstramad flyktingpolitik och har gått in i väggen opinionsmässigt. Nu försöker de också ta över idéer som extremhögern i EU har: ökade gränshinder och minskad rörlighet. Det är ännu ett politiskt haveri, konstaterar Jasenko Selimovic avslutningsvis.

Om artikeln

Publicerad: 2018-05-29 17:06
Kategori: Nyheter
Taggar: EU Jasenko Selimovic Liberalerna Politik Utstationeringsdirektivet