Kan man inte betala för sig i Danmark, får man snällt lämna bilnycklarna till polisen. Fotot är inte taget i samband med den beskrivna händelsen. Kan man inte betala för sig i Danmark, får man snällt lämna bilnycklarna till polisen. Fotot är inte taget i samband med den beskrivna händelsen.

Försökte lura polisen – blev av med lastbilen

En 32-årig rumänsk åkare och chaufför försökte förgäves att slippa undan att redovisa sin kör- och vilotid för den danska polisen. Men det gick inte. Istället anhölls mannen och han blev dessutom av med sin lastbil.

Det var i fredags som den rumänske mannen stoppades av Tungvognscenter Syd för en rutinkontroll vid Kolding i Danmark. Han körde i en äldre lastbil med analog färdskrivare.

När han skulle visa diagrambladen för de senaste 28 dagarna lämnade han endast över tre blad samt ett dokument som intygade att han varit ledig och att bilen under tiden stått stilla.

En närmare undersökning visade dock att han under de senaste fyra veckorna, vid upprepade tillfällen hade kört i Danmark.

Chauffören anhölls för att ha lämnat oriktiga uppgifter i samband med kontrollen.

Vid ett senare förhör erkände mannen att han faktiskt hade kört lastbilen de senaste veckorna och att han alltså inte hade varit ledig som han tidigare hade påstått.

Därefter släpptes föraren men då han inte kunde betala de 156 000 danska kronorna som den danska staten krävde som säkerhet, blev lastbilen beslagtagen.

Nu väntar rättegång och det preliminära datumet för den är satt till den 15 augusti.

Om artikeln

Publicerad: 2017-04-10 14:01
Kategori: Nyheter
Taggar: Kör- och vilotider Rättsfall Tungvognscenter Syd