Tungvognscenter Syd

Listar alla artiklar taggade med: Tungvognscenter Syd

Fängelse och dryga böter efter drograttfylla och förarkortsfusk

Att framföra ett fordon när man är påverkad av droger är aldrig någon bra idé. Livsfarligt, så klart. Och ännu farligare om man kör ett tungt fordon. Att dessutom använda en annan persons förarkort är inget man skämtar bort. Och definitivt inte om man dristar sig till att göra det i Danmark. Tilltaget har nu fått sitt rättsliga efterspel.

Danska polisen: ”Han må finde sig en ny lastbil”

En polsk åkare måste leta efter en ny lastbil efter att hans nuvarande har tagits i beslag av polisen i Sydøstjylland. Orsaken till det står att finna i en inspektion som Tungvognscenter Syd gjorde på måndagsmorgonen i danska Middelfart.

416 körde för fort vid dansk tungkontroll

Under en så kallad ”multikontroll”, kontrollerade danska Tungvognscenter Syd tillsammans med en rad andra myndigheter nyligen cirka 200 fordon på rastplatserna Ustrup V och Ejer Baunehøj. Ett flertal åkeriägare och chaufförer fick känna på de danska myndigheternas hårda nypor.

Körning utan förarkort kostade 220 000 – i Danmark

En tysk åkeriägare och dennes chaufför dömdes nyligen av rätten i danska Kolding att betala dryga böter för körning utan förarkort i färdskrivaren.

50 000 i böter blev 82 000 – efter smitning

Att det är dumt att smita från böterna kan en makedonsk chaufför skriva under på efter ett dyrt möte med danska Tungvognscenter Syd. Ett möte som skulle visa sig bli ännu dyrare efter chaufförens ogenomtänkta beslut häromdagen.

Manipulation kostade polack 320 000 kronor

Anledningarna till att en del transportörer envisas med att trampa utanför de normer som samhället satt upp är troligtvis många. Men något som troligtvis lockar är möjligheten att tjäna mer pengar. Det gör man säkert också, åtminstone till dess den danska polisen står framför lastbilen och viftar med den röda lampan.

Dansk domstol dömde två chaufförer för flygande isflak

Is som flyger av från lastbilar och släpvagnar är ett återkommande problem varje vintersäsong. Nyligen dömdes två utländska chaufförer av dansk domstol efter att ha is från deras ekipage fallit ner på körbanan under färd.

Den ”vilan” blev dyr för holländsk åkare

Den gångna helgen blev dyr för den holländske åkeriägaren, detta efter att ha stoppats av den danska trafikpolisen, Tungvognscenter Syd, i lördags. Att ta ut dygnsvila i en lastbil ”på rull” blev en kostsam historia.

Pappa och son riskerar dryga straff för förarkortsfusk

På morgonen den 12:e februari fick en åkeriägare på danska Fyn ett abrupt uppvaknande. Klockan 4 knackade nämligen polisen på dörren. Anledningen var att polisen misstänkte att man i åkeriet pysslade med förarkortsfusk.

Tredagarskontroll inbringade 660 000 i Danmark

Tungvognscenter Syd inledde året med en tre dagar lång, riktad kontroll med fokus på otillåtet cabotage. Totalt utfärdades böter till utländska transportörer och danska företag på cirka 465 000 danska kronor för överträdelser av cabotagereglerna, vilket på ett ungefär motsvarar 660 000 i svensk valuta.