Konkurs efter konkurs – nu har Tufvesson skaffat nytt bolag

Näringsförbud omvandlat till samhällstjänst, konkurser och åter konkurser i kölvattnet på Roland Tufvessons företagssatsningar har lett till många förares umbäranden då de blivit utan ersättningar. Senaste konkursen ägde rum i februari i år då hans RTL Transport & Logistik till sist föll.
Nu är Tufvesson på väg tillbaka som företagare igen.

När Proffs kom i kontakt med Tufvesson från Ängelholm, var det i samband med att han inte återlämnade dragbilar han leasat i Markaryd. En omfattande historia kom upp som, från Tufvessons sida, innefattade grava anklagelser mot personer och företag i hans omgivning.

Efter hårt arbete från Transportarbetareförbundets avdelning 14 i Helsingborg, kunde ombudsman Magnus Thelander berätta att Helsingborgs Tingsrätt försatt RTL, i konkurs. 

Den 7 mars i år, dyker ElliWill Consulting AB upp i Ängelholm. Vd är Roland Tufvesson som äger samtliga 500 aktier. Tufvesson är en av de två firmatecknarna, men den andra är belastad med stora skatteskulder och hon kan därmed inte starta eget bolag.

Företagets inriktning är bland annat åter bemanningsverksamhet.
– En person som inte har näringsförbud eller har gått i personlig konkurs, får starta företag oavsett andra belastningar, säger Bolagsverket.

F-skattesedeln får man via Skatteverket och då krävs att man bland annat inte har näringsförbud och att man inte har skulder till Skatteverket. Tufvesson faller även han på skatteskulder då det idag bekräftats att, förutom de skatteskulder som efter fem år preskriberats, är han fortfarande skyldig Skatteverket 171 057 kronor och 311 000 kronor har gått till Kronofogden. Hur gick det här till? 

Det börjar med Vilane AB som bildas av Babak Missaghieh och som får sitt organisationsnummer den 27 januari 2016. Organisationsnumret följer med även om bolaget säljs vidare. F-skatt registreras den 19 februari. Den 7 mars gör Tufvesson entré när företaget byter namn till ElliWill Consulting AB.

Enligt Skatteverket kan ett företag säljas, tillsammans med F-skattesedel, till en person även om denne är belastad och inte själv kan starta ett eget bolag.
– F-skattesedeln kan däremot dras in om företaget senare inte sköter sig, säger Skatteverket.

När det gäller aktiebolag, är ägarens namn inte enkelt tillgängligt för allmänheten och aktieboken företaget ska ha och som innehåller den uppgiften, är inte alltid lätt att få ta del av även den ska tillhandahållas på begäran. Proffs har sökt Tufvesson via mejl, men inte fått svar. De telefonnummer vi tidigare haft kontakt med honom på, är avstängda.

Babak Missaghieh finns i Stockholm där han driver en redovisningsbyrå, men även personaluthyrning. Sålde du ditt bolag till Tufvesson?
– Nej, jag har inte haft direktkontakt med honom. Jag sålde inte till honom, svarar Missaghieh som bedyrar att han inte har något att göra med företaget längre.

Proffs pekar på det korta tidsperspektivet mellan de olika händelserna, men han vill inte berätta till vem han sålde företaget och inte heller bli citerad. Ett ägarbyte ska anmälas av de nya ägarna, men enligt Skatteverket idag, står Missaghieh fortfarande som ägare till bolaget. Någon kommentar på det, får vi inte av honom innan publiceringen.

Obesvarade frågor har en tendens att komma tillbaka för att få svar, precis som Roland Tufvessons företagsverksamhet, vilket inte behöver vara detsamma som bra.


 

Läs även:

RTL Transport & Logistik i konkurs
Facket begär RTL Transport & Logistik i konkurs

Anklagar BDM:s ägare för inbrott hos RTL
Rigorös kontroll räddade MAN Rental från RTL-bluff
Ännu ett företag drabbat av ”Ängelholmsåkeriet”
Ängelholmsåkeri försökte blåsa lastbilshandlare


Om artikeln

Publicerad: 2016-03-16 19:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Ängelholm ElliWill Consulting AB Konkurs RTL Transport & Logistik AB