konkurs

Listar alla artiklar taggade med: konkurs

”Trots klampning och beställaransvar så gick det åt helvete – för mig”

Gunnar drev ett familjeåkeri i tredje generation. Nyligen försattes företaget i konkurs. Han är tacksam för att hans pappa slapp att uppleva konkursen men blir förbannad på politiker som tillåter den olagliga trafiken att rulla vidare. De 100 miljonerna som regeringen avsatt för kampen mot det otillåtna cabotaget, kallar Gunnar för ”reklampengar”. Läs hans insändare:
VBG onspot

Ecotrans i konkurs

Tidigare i år under perioden januari till april, har det varit rörelser i Ecotrans dotterbolag i Danmark, Holland och Belgien vilka, enligt obekräftade uppgifter till Proffs, ska vara sålda till ett bolag vid namn TF Freight Holding, ett bolag som nyligen registrerats i Danmark.

VBG onspot

Andreassons i personlig konkurs – skuld: 216 000

Karl-Erik och Yvonne Andreassons verksamhet har varit både omtvistad och omskriven. Deras företagande har också varit föremål för rättsprocesser och för Skattemyndighetens och fackets intresse. Nu skrivs ett nytt kapitel då det nyligen blev känt att paret har försatts i personlig konkurs. Är detta månne slutet på deras företagskarriär? Inte helt säkert enligt konkursförvaltaren.

Hultsteins

Samtekaffären på väg att ”landa”?

Runt Samtek AB:s konkurs, har flera företag figurerat. Samtliga ägs av Per G Nordin. Övergången har varit spretig och informationsflödet dragit åt olika håll. Nu verkar man ha landat.

StockholmTM

Frågetecken omgärdar kommunal upphandling

Turerna runt renhållningsbolaget Samtek i Norrtälje fortsätter. Efter att ha sålts, lämnats tillbaka till ägaren direkt, gått i konkurs och sedan sålts igen, uppstår nya frågor kring driften och avtalet med kommunen.

Nokian

Samtek lämnar in konkursansökan

Idag lämnade renhållningsföretaget Samtek AB i Uppsala in konkursansökan till Norrtälje Tingsrätt. Hur den fortsatta verksamheten kommer att se ut och vad som kommer att hända chaufförerna, ligger i händerna på konkursförvaltaren.

StockholmTM

Konkurs efter konkurs – nu har Tufvesson skaffat nytt bolag

Näringsförbud omvandlat till samhällstjänst, konkurser och åter konkurser i kölvattnet på Roland Tufvessons företagssatsningar har lett till många förares umbäranden då de blivit utan ersättningar. Senaste konkursen ägde rum i februari i år då hans RTL Transport & Logistik till sist föll.
Nu är Tufvesson på väg tillbaka som företagare igen.

Hultsteins

Linda Ekström, Visby Bilgods:

Det känns som att begrava sitt barn

Visby Bilgods lämnade idag in sin konkursansökan. Ett 60-tal riskerar bli arbetslösa. Men sista ordet är inte sagt ännu.

Nokian

RTL Transport & Logistik i konkurs

Idag var det dags för RTL Transport & Logistik AB att möta Transportarbetareförbundet, avdelning 14, i Helsingborgs tingsrätt. Utgången blev den väntade, det blev konkurs, men RTL har tre veckor på sig att överklaga.

Aspök

Jørgensen Transport i konkurs

I dag tvingades norska Jørgensen Transport att begära sig själv i konkurs.
Cirka 70 anställda drabbas.