ÄNGELHOLMSÅKERIET

Ännu ett företag drabbat av ”Ängelholmsåkeriet”

I november försvinner först två hyrda lastbilar från Cosmo Truckcenter i Markaryd. Kort därefter försvinner ytterligare en hyrd lastbil från Malmö. Tillvägagångssättet är detsamma och gemensamt för båda händelserna är att kunden som hyrt bilarna, är RTL Transport & Logistik AB i Ängelholm.

Den här gången var det en firma i Malmö som råkade illa ut när de gjorde affärer med RTL:s Roland Tufvesson. Vi pratar med bolaget som berättar att de bland annat hyr ut fordon och RTL i huvudsak hyr ut chaufförer och det var på det sättet de kom i kontakt med varandra.
– Genom att komplettera vår verksamhet med chaufförer från RTL, kunde vi erbjuda våra kunder en helhetslösning när de hyr fordon av oss, berättar han, men tillägger att man ganska snart förstod på det chaufförerna, att allt inte stod rätt till.

Det handlade om uteblivna löner och kvitton på insättningar som kunde misstänkas vara oäkta. Samtidigt hade Tufvesson talat sig varm för sin verksamhet och även gjort en deal med företaget i Malmö om låna ett av deras fordon.

Den negativa utvecklingen på RTL eskalerade snabbt och i november bryter Tufvesson den ekonomiska överenskommelsen som omgärdar den lånade dragbilen och när företaget i Malmö får höra om Cosmo Truckcenters problem, inledde man en intensiv jakt för att få tag på Tufvesson som gjort sig allt mer onåbar.
– Vi fick tag på honom och sade att vecka 48 ska bilen vara tillbaka, säger Malmöföretagaren, men när så inte skedde, ställdes fordonet av och anmäldes som olovligt brukande den 30 november och den 11 december gick Larmtjänst ut med en efterlysning av fordonet.

Precis som Cosmo Truckcenter i Markaryd, har även Malmöföretaget polisanmält Roland Tufvesson och även här saknas nycklar till det återfunna fordonet varför extra utgifter för detta kan tillkomma.

Nu skulle man kunna tro att detta blev ett lyckligt slut på saken genom att bilarna återbördats och polisutredningarna får ta vid, men det är svårt att inte undra varför det hela ens skedde. Finns det fler som hamnat i liknande situationer efter att ha gjort affärer med RTL?

Proffs lyfter på locket och hittar en lång rad händelser som behöver komma fram i hopp om att de inte ska upprepas. Det handlar inte bara om ekonomi och osanningar, utan även om hur andra människor utsatts för onödigt lidande.

Imorgon, fredag, berättar vi om företagen i kölvattnet på RTL:s affärer och i vanlig ”Proffsanda”, får de komma till tals. Missa inte den spännande fortsättningen.

Läs även:

Ängelholmsåkeri försökte blåsa lastbilshandlare

Om artikeln

Publicerad: 2015-12-17 15:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Ängelholm Bedrägerier Cosmo Truckcenter DAF Markaryd RTL Transport & Logistik AB