RTL Transport & Logistik i konkurs

Idag var det dags för RTL Transport & Logistik AB att möta Transportarbetareförbundet, avdelning 14, i Helsingborgs tingsrätt. Utgången blev den väntade, det blev konkurs, men RTL har tre veckor på sig att överklaga.

Transport fanns på plats i egenskap av Thomas Pettersson och Ghassan Aboutaka samt advokat Gunnar Björkdal, medan RTL representerades på plats av ägaren Roland Tufvesson. Transport har begärt RTL i konkurs då Tufvesson inte reglerat Transports krav på 55 023 kronor.

När förhandlingarna kommit igång, säger Tufvesson att han kan ordna fram pengarna direkt, varpå tingsrätten ger honom en tidsfrist till efter lunch för att ombesörja detta. När man åter samlas, har Tufvesson inte kunnat reglera skulden och tingsrätten försätter RTL i konkurs. RTL har nu tre veckor på sig att överklaga.

Magnus Thelander på Transport avd 14 i Helsingborg säger att han är tveksam till om Tufvesson verkligen kommer att begära prövningstillstånd av Hovrätten. Inte heller ser han att RTL har medel att tillgå för att reglera skulden, vilket innebär att lönegarantin får gå in och städa upp efter honom.

Kunde de inte gett honom näringsförbud?
– Förhandlingarna idag var civilrättsliga, medan ett näringsförbud handlar om brottslighet, förklarar Thelander.

Det innebär att en myndighet, exempelvis Ekobrottsmyndigheten, skulle kunna dra det därhän, men just nu handlar det alltså endast om en konkurs.

Finns det något som skulle kunna stoppa konkursen när domen vinner laga kraft?
– Det skulle i så fall vara att Hovrätten upptäcker att något allvarligt fel ska ha begåtts i samband med att konkursen begärts och sedan utdömts, men det känns oerhört avlägset, avslutar Magnus Thelander som för dagen är nöjd med utgången.

Läs även:

Facket begär RTL Transport & Logistik i konkurs
Anklagar BDM:s ägare för inbrott hos RTL
Rigorös kontroll räddade MAN Rental från RTL-bluff
Ännu ett företag drabbat av ”Ängelholmsåkeriet”
Ängelholmsåkeri försökte blåsa lastbilshandlare

Om artikeln

Publicerad: 2016-02-10 16:12
Kategori: Nyheter
Taggar: Ängelholm BDM Konkurs RTL Transport & Logistik AB Transportarbetareförbundet