Fotograf: Politi.dk

Bulgariskt fuskåkeri fick lastbilen beslagtagen – i Danmark

- Ville inte betala 185 000

I fredags, den 30 oktober, stoppade Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Polis, en bulgarisk lastbil i Bogense på Fyn. Bakom ratten satt en bosnisk chaufför. Vid kontrollen hittade polisen så många fel att det hela slutade med att man helt enkelt tog lastbilen i beslag.

Fredagens kontroll av det bulgariska lastbilsekipaget avslöjade en rad lagbrott. Den 35-årige, bosniske chauffören hade ”en större mängd” överträdelser av kör- och vilotidsbestämmelserna på sitt samvete. Han hade inte heller något förartillstånd. Till detta ska läggas en rad fordonsbrister.

Det bulgariska åkeriet var inte villigt att ställa någon säkerhet för böterna, som landade på en summa av 140 000 danska kronor, vilket motsvarar cirka 185 000 svenska kronor. Lastbilen togs därför i beslag.

Inte heller ville åkeriet ta på sig ansvaret för att föraren saknade arbetstillstånd. Föraren fick därmed besked av polisen att på lämna landet och på egen hand ta sig hem.

Fallet ska nu avgöras i tingsrätten, där man ska ta ställning till överträdelserna och storleken på böterna för både chauffören och för åkeriet. 

Om artikeln

Publicerad: 2015-11-05 16:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Beslag Böter Bulgarien Politi Tungvognscenter Syd