TRANSPORTSTREJKEN

Strejken över – varade i en timme

Strax innan klockan 13.00 lyckades Transport och Biltrafikens arbetsgivareförbund träffa ett avtal. Resultatet blir tryggare anställningar ute i terminalerna och hinder för missbruk av bemanningsbolag.

– Det är en stor seger för anställningstryggheten och för våra medlemmar, säger Lars Lindgren, förbundsordförande Transportarbetareförbundet.

En timme efter att landets terminaler gått ut i strejk lyckades alltså parterna träffa ett avtal. Förutom en stärkt förhandlingsordning vid användandet av bemanningsföretag ska även en partsgemensam arbetsgrupp inrättas för att se över konkurrensneutraliteten i åkeribranschen
– Jag är väldigt nöjd med avtalet. Nu får vi äntligen de verktyg vi behöver för att gemensamt städa upp i branschen, säger Lars Lindgren

Avtalet löper över tre år och ersättningsnivåerna är i linje med övriga LO-förbund.
– Jag är mycket lättad över att vi kommit överens. Avtalet ligger i linje med medlarnas bud igår och det av industrin fastställda märket, säger Peter Jeppsson, vd för Biltrafikens Arbetsgivareförbund och TransportGruppen.

Såväl Transports konfliktvarsel som Biltrafikens Arbetsgivareförbunds lockoutvarsel är nu hävda.
– Vi är glada att Transport nu tar ansvar och att vi nu har ett avtal som båda parter accepterar, säger Peter Jeppsson.

Varslet för mertids- och övertidsarbete för miljöarbetarna och bevakningspersonalen ligger dock fast och den utlöstes i dag klockan 12.00.

Om artikeln

Publicerad: 2013-04-24 13:53
Kategori: Nyheter
Taggar: Biltrafikens Arbetsgivareförbund Konflikt Lockout Löneavtal Strejk Transportarbetareförbundet