Strejk

Listar alla artiklar taggade med: Strejk

Volvostrejken i USA är över

Det lokala UAW-facket vid NRV-fabriken i Virginia accepterade igår onsdag 14 juli Volvos tredje avtalsförslag. Det uppgavs vara företagets "sista och avslutande bud".

Volvo Trucks i USA sätter hårt mot hårt

Enligt ett färskt pressmeddelande så startar Volvo Trucks om produktionen vid den strejkande NRV-fabriken enligt villkoren i det avtalserbjudande som lämnades till UAW-facket centralt den 1 juli. Där godkändes avtalet men röstades ner av den lokala fackklubben i fredags 9 juli.

Månadslång strejk hos Volvo i USA

Volvo Trucks North America och det amerikanska facket United Auto Workers, UAW, nådde en preliminär central överenskommelse den 1 juli 2021 om ett nytt sexårskontrakt för cirka 2 900 anställda vid Volvos New River Valley (NRV) fabrik i Virginia.

Brittiskt åkeri anklagas för att utnyttja covid-19

Brittiska Goldstar Transport hotas av strejk efter att ha anklagats för att använda covid-19 som ”rökridå” för att stänga sin terminal i Suffolk och förändra villkoren och förhållandena för mer än 100 av sina förare, som enligt facket skulle få det sämre eller bli helt arbetslösa.

Strejkande Girtekachaufförer: Pressa oss inte att bryta mot lagar

När Girteka Logistics förares traktamenten sänktes, gick tongångarna höga och den 20 april blev startskottet för en strejk. En representant för chaufförerna valdes ut och ett videomeddelande, med adress till Girtekas ledning, spelades in där förarnas gemensamma önskemål och krav framförs. Den videon, tillsammans med chaufförernas diskussioner i nätgrupper, väcker många frågor.

Girteka Logistics: Ingen strejk

Fredagen den 17 april gick Girteka Logistics ut med att förarnas traktamenten sänkts. Det föranledde protester bland förarna som uppmanade till strejk idag, den 20 april med början klockan 09.00. Nu meddelar Girteka Logistics att inga av deras bilar står stilla vare sig på grund av krisen eller någon strejk.

Girteka har sänkt chaufförernas traktamenten

”Vi sänker inte lönerna. Vi korrigerar traktamentena temporärt”, säger Girteka Logistics, men på internet är chaufförerna mycket upprörda och har bestämt tid och datum för strejk. ”Vi respekterar arbetsmiljölagarna, vilket inkluderar anställdas rätt att strejka”, svarar Girteka Logistics.

Fackets krav: Frige omedelbart de fängslade chaufförerna

Svenska, facklig Plattform Iran, kräver att de fängslade iranska lastbilschaufförerna ska friges omedelbart. Enligt uppgift har över 250 lastbilsförare och egenägda åkare, blivit arresterade.

Leverans- och försäljningsstopp av Scanias V-8:or

En långvarig strejk hos en av bolagets viktiga leverantörer av gjutna motorkomponenter har lett till att Scania inte kan leverera drygt 2 000 lastbilar som beställts med V8-motorer. Även försäljningen av industri- och marinmotorer påverkas.

AD dömer sopkonflikten som olovlig

Det är en seger för den svenska modellen och för RenoNorden att Arbetsdomstolen idag dömde sommarens vilda sopstrejk som olovlig stridsåtgärd. Det anser Transportföretagen i ett pressmeddelande.