Strejk

Listar alla artiklar taggade med: Strejk

Brittiska DHL-förare hotar med strejk

Ytterligare ett bråk har blossat upp mellan DHL och deras lastbilschaufförer efter att dessa avvisat en löneökning på 3 procent. Nu hotar chaufförerna åter med strejk lagom till att julhandeln är i full gång. Fackföreningen Unite säger att förarna inte ger sig med mindre än att ett relevant löneerbjudande presenteras.

Brittiska förarstrejken genomförd – liten effekt

Den 23 augusti genomförde brittiska chaufförer en ”stanna hemma-strejk”. Strejken organiserades av Facebookgruppen Professional Drivers Protest. Strejken påverkade inte nämnvärt Storbritanniens redan hårt ansatta leveranskedja på grund av chaufförsbrist.

Brittiska förare varslar om strejk 23 augusti

Det råder akut förarbrist i Storbritannien och då passar brittiska förare på att varsla om strejk för bättre löner och villkor. Samtidigt vill speditörernas och åkeriernas organisationer att regeringen ska öppna upp för tillfälliga arbetstillstånd för europeiska förare. Strejkvarslet splittrar förarna. Och vad är det för europeiska förare som förväntas komma om regeringen viker sig?

Volvostrejken i USA är över

Det lokala UAW-facket vid NRV-fabriken i Virginia accepterade igår onsdag 14 juli Volvos tredje avtalsförslag. Det uppgavs vara företagets "sista och avslutande bud".

Volvo Trucks i USA sätter hårt mot hårt

Enligt ett färskt pressmeddelande så startar Volvo Trucks om produktionen vid den strejkande NRV-fabriken enligt villkoren i det avtalserbjudande som lämnades till UAW-facket centralt den 1 juli. Där godkändes avtalet men röstades ner av den lokala fackklubben i fredags 9 juli.

Månadslång strejk hos Volvo i USA

Volvo Trucks North America och det amerikanska facket United Auto Workers, UAW, nådde en preliminär central överenskommelse den 1 juli 2021 om ett nytt sexårskontrakt för cirka 2 900 anställda vid Volvos New River Valley (NRV) fabrik i Virginia.

Brittiskt åkeri anklagas för att utnyttja covid-19

Brittiska Goldstar Transport hotas av strejk efter att ha anklagats för att använda covid-19 som ”rökridå” för att stänga sin terminal i Suffolk och förändra villkoren och förhållandena för mer än 100 av sina förare, som enligt facket skulle få det sämre eller bli helt arbetslösa.

Strejkande Girtekachaufförer: Pressa oss inte att bryta mot lagar

När Girteka Logistics förares traktamenten sänktes, gick tongångarna höga och den 20 april blev startskottet för en strejk. En representant för chaufförerna valdes ut och ett videomeddelande, med adress till Girtekas ledning, spelades in där förarnas gemensamma önskemål och krav framförs. Den videon, tillsammans med chaufförernas diskussioner i nätgrupper, väcker många frågor.

Girteka Logistics: Ingen strejk

Fredagen den 17 april gick Girteka Logistics ut med att förarnas traktamenten sänkts. Det föranledde protester bland förarna som uppmanade till strejk idag, den 20 april med början klockan 09.00. Nu meddelar Girteka Logistics att inga av deras bilar står stilla vare sig på grund av krisen eller någon strejk.

Girteka har sänkt chaufförernas traktamenten

”Vi sänker inte lönerna. Vi korrigerar traktamentena temporärt”, säger Girteka Logistics, men på internet är chaufförerna mycket upprörda och har bestämt tid och datum för strejk. ”Vi respekterar arbetsmiljölagarna, vilket inkluderar anställdas rätt att strejka”, svarar Girteka Logistics.