Konflikt

Listar alla artiklar taggade med: Konflikt

Chaufför tar hjälp av Kronofogden för att få ut övertidsersättning av Svevia

Föraren sägs upp på grund av förväntad arbetsbrist. Uppsägningen ogillas av Seko som av Svevia sedan inte får ta del av förarens arbetstider. Föraren har tidigare tagit upp missförhållandena med Svevia utan respons och beslutar sig för att gå ut offentligt. Ord står mot ord, men det finns fysiska bevis.

Strejkvarsel i Norge kan drabba DSV

DSV upplyser om ett strejkvarsel från midnatt den 8 april som omfattar delar av DSV Road i Langhus, vilket, om det sätts i verket, kommer att innebära omfattande förseningar som följd även om DSV gör allt för att hitta alternativa lösningar.

VBG onspot

AD dömer sopkonflikten som olovlig

Det är en seger för den svenska modellen och för RenoNorden att Arbetsdomstolen idag dömde sommarens vilda sopstrejk som olovlig stridsåtgärd. Det anser Transportföretagen i ett pressmeddelande.

Prenumeration 2020-09
HELGLÄSNING

Roland Halvardsson:

Åkaren lurade mig på 50 000 kronor

 

Roland Halvardsson kom till M. G-son Transport AB i Vänersborg i början av juni 2013. Med sig till det lilla åkeriet hade han då ett alkolås, lönebidrag från Arbetsförmedlingen och förhoppningar om ett fast jobb.
Nu har Roland lämnat åkeriet. Förbannad och besviken. Med sig fick han bara alkolåset, och 2 609 kronor i lön för tre månaders arbete. Resten, runt 50 000 kronor, har jag blivit lurad på, säger han.

 

2 200 kan komma att tas ut i SEKO-strejk

SEKO ? Facket för Service och Kommunikation har beslutat att varsla om strejk på kommunikationsområdet. SEKO kräver att medlemmarna ska få en löneökning som baseras på krontal. Detta vägrar arbetsgivarorganisationen, Almega, gå med på enligt SEKO.

VBG onspot

Miljöarbetarkonflikten över

Strax innan klockan 10 på fredagen undertecknade Transport och motparten Biltrafikens Arbetsgivarförbund ett nytt avtal för miljöarbetarna. Avtalet ligger i linje med det tidigare undertecknade Transportavtalet - med det tillägget att man tillsatt en arbetsgrupp för att gemensamt arbeta fram en förbättrad pensionslösning.

VBG onspot

Strejken över – varade i en timme

Strax innan klockan 13.00 lyckades Transport och Biltrafikens arbetsgivareförbund träffa ett avtal. Resultatet blir tryggare anställningar ute i terminalerna och hinder för missbruk av bemanningsbolag.

Hultsteins
TRANSPORTSTREJKEN

Transport till motattack mot BA:

Ansvarslöst att inte bringa ordning

Enligt Peter Jeppsson, vd för Biltrafikens Arbetsgivareförbund (BA) och TransportGruppen, är Transports konflikt ?ansvarslös?.
- Det enda som är ansvarslöst är att inte försöka få ordning på den situation som råder på landets terminaler och i åkerierna, kontrar Transport.

VBG onspot

Transports hemsida utslagen

Att vägtransporter har stor betydelse för Sveriges alla funktioner är alla mer eller mindre medvetna om. Nyfikenheten kring strejken är därför stor. Så stor att Transports hemsida har överbelastats till den grad, att den nu ligger nere.

BA varslar om lockout

- Transport har försatt oss i en situation där vi måste skydda våra medlemmar. För att undvika en upptrappning av konflikten omfattar lockouten b...
Daf