DEBATTARTIKEL
Sverigedemokraterna Peter Lundgren och Thomas Morell går till hårt angrepp mot socialdemokraterna i sitt svar på Anna-Caren Sätherbergs (S) debattartikel, som Proffs publicerade i fredags.

Lundgren och Morell (SD):

”Socialdemokraterna har uppenbara problem att hålla sig till sanningen”

Riksdagsledamot Anna-Caren Sätherberg (S) gör stor affär av socialdemokraternas förslag till förändringar kring den olagliga trafiken. Jodå, i ärlighetens namn, de ökade tiden för klampning från 24 timmar till 36 timmar, ett förslag som i praktiken har marginell effekt. Man gjorde också mindre ändringar i lagtexten kring beställaransvar, men sedan tog initiativförmågan slut.

Vem försöker man lura genom att ständigt komma med påståenden som är direkt felaktiga eller bokstavligt talat är ren lögn? Alla som är verksamma ute i transportnäringen vet ju hur det ser ut.

Det är ju direkt dumdristigt att försöka inbilla människor att det har tagits krafttag mot den olagliga och osunda konkurrensen, när verkligheten ser helt annorlunda ut.

Socialdemokraterna visar gång på gång att man inte har kontakt med verkligheten och det blir direkt pinsamt när man dessutom försöker beskriva en verklighet som inte finns!

Läs Anna-Caren Sätherberg (S) debattartikel här!

Ta exempelvis omröstningen i EU-parlamentet, där skriver Anna-Caren Sätherberg ordagrant så här:
Detta har vi gjort trots att de partigrupper där M, KD, och SD ingår har velat förhindra ett sådant nytt regelverk”.

Med den texten försöker hon påskina att SD röstade mot förslaget, vilket är en direkt lögn. I hastigheten ”glömde” hon också att berätta att även den socialdemokratiska gruppen hade ledamöter som röstade mot förslaget.

Gelins KGK


För säkerhets skull passade
Anna-Caren också på att glömma bort att berätta att hela 22 ledamöter i den socialdemokratiska gruppen vill att fordonen enbart skall återvända hem var femtionde vecka. I Sverigedemokraternas grupp var det enbart tre (3) ledamöter som yrkade på det förslaget.

Skall man vara trovärdig i debatten bör man alltså hålla sig till sanningen, något som socialdemokraterna har uppenbara problem med.

Att socialdemokraterna hanterar sanningen vårdslöst är uppenbart även här hemma i Sveriges riksdag. Återigen ett citat från Anna-Carens debattartikel:
För oss socialdemokrater är ordning och reda på de svenska vägarna en högprioriterad fråga och något som vi kommer att kämpa för under den kommande mandatperioden”!

Jaha, det var ju intressant, då måste man rimligen fråga sig varför ni röstade ner ett förslag om en särskild enhet inom polisen för kontroll av den yrkesmässiga trafiken.

I ärlighetens namn prioriterar ni ingenting gällande den olagliga trafiken. Under er tid vid regeringsmakten har trafikpolisen i det närmaste försvunnit och antalet poliser och bilinspektörer sjunker för var dag som går.

Men hav tröst, det kommer ett nytt förslag som ni kan ansluta er till. Röstar ni även ner det förslaget visar ni ännu en gång att ni inte bryr er ett smack om den olagliga och osunda konkurrensen ute på våra vägar.

Vi Sverigedemokrater kommer att arbeta hårt och intensivt för att skapa en sund åkerinäring. En näring där konkurrensen sker på lika villkor och att de anställda förarna känner en trygghet i sitt arbete.

Gelins KGK


Det är självklart för oss
Sverigedemokrater att stärka kontrollerna på väg för att skydda det seriösa företagandet. Vi kommer att lägga fram förslag i både Europaparlamentet och i Sveriges riksdag för att skydda den seriösa transportnäringen ända till dess vi får igenom våra förslag, tro inget annat!

Varje gång ni socialdemokrater röstar mot dessa förslag bevisar ni också att ni inte tar ansvar för det seriösa företagandet och skapar schysta villkor inom transportnäringen.

För att komma tillrätta med fusk och olaglig verksamhet inom transportnäringen måste man förstå hur det hänger samman.

Det räcker inte med att prata om hur man tror sig kunna lösa problemen, det krävs handfasta åtgärder!

Ni socialdemokrater är, precis som alla andra partier, välkomna att sätta er ner och diskutera hur vi kan komma tillrätta med fusk och olagliga transporter.

Vi båda har tillsammans nästan 70 års erfarenhet från åkerinäringen som förare, utbildare och inom polisens kontrollverksamhet. Den erfarenhet vi tillskansat oss genom praktiskt arbete inom transportnäringen kommer vi givetvis att använda för att nå lösningar.

Peter Lundgren, (SD), EU-parlamentariker
Thomas Morell, (SD), riksdagsledamot och ledamot i trafikutskottet.

Gelins KGK

Om artikeln

Publicerad: 2019-08-19 14:45
Kategori: Debatt
Taggar: Anna-Caren Sätherberg Peter Lundgren Politik Schysta villkor Socialdemokraterna Sverigedemokraterna Thomas Morell