Volvo Lastvagnar AB

Listar alla artiklar taggade med: Volvo Lastvagnar AB

Swerock investerar i eldriven lastbil med flak och hydraulisk ramp

Swerock investerar i den första eldrivna lastbilen med flak och hydraulisk ramp från Volvo tillsammans med Kranpunkten. Ellastbilen utrustas just nu med de sista detaljerna för att passa uppdraget på bästa sätt. Det säger Thomas Ter-Borch, arbetschef på Swerock AB Transport & Maskin i Malmö.

Thomas köper Sveriges första serietillverkade eldrivna betongbil

Familjeägda Thomas Concrete Group med huvudkontor i Göteborg, investerar nu i sin första 100 procent eldrivna betongbil.
Lastbilen från Volvo Lastvagnar kommer att användas för distribution av i första hand klimatförbättrad betong, som företaget kallar Thomagrön, som likt lastbilen minskar CO2-utsläppen avsevärt.
Fordonet kommer att köras i Göteborgsregionen och beräknas minska avgasutsläppen med omkring 180 ton koldioxid under en tio-årsperiod.

SM-kval för unga lastbilschaufförer drar igång i Mellansverige

På onsdag den 15 september är det dags för den första av de tre årliga kvaltävlingarna för unga lastbilschaufförer inför Yrkes SM 2022. Först ut är tävlingen i Uppsala. Ungdomar från gymnasieskolans fordonsprogram, inriktning transport, ska visa prov på skicklighet i flera spännande och utmanande moment som alla tillsammans speglar en lastbilschaufförs vardag. Tävlingen hålls på Uppsala Yrkesgymnasium.

Amerikanska Volvo Trucks fyller 40 år

Tisdagen den 1 september 1981, redan klockan sex på morgonen, hördes på runt 600 olika radiostationer i USA ett hurtigt och energiskt reklammeddelande: "Hey, Truckers! Visste du att Amerikas nyaste lastbilsföretag Volvo White Truck Corporation är igång...".
I morgon, onsdag, är det alltså 40 år sedan.

Elis kör elektriskt – med Volvo

Elis Sverige blir först i landet att leverera textilier med helt eldrivna lastbilar. Från och med juli rullar den första ellastbilen med företagets leveranser i Stockholm. Och i höst adderar man ytterligare två eldrivna lastbilar i sin trafik – en i huvudstaden och en i Helsingborg. Lanseringen är en del av företagets arbete med att möta de globala hållbarhetsmålen.

Helelektrisk Volvo FM överlämnad till Börje Jönsson Åkeri

Under förmiddagen idag (onsdag) överlämnades en helelektrisk Volvo FM under smått högtidliga former till Börje Jönsson Åkeri AB i Helsingborg. Martin Lundstedt Volvos vd och koncernchef fanns på plats på åkeriets hemmabas i Helsingborg, liksom ett antal olika ”områdesexperter” från fordonstillverkaren och andra leverantörer.

Första supersnabbladdaren för nyttofordon i Göteborg

På Falutorget i Göteborg, mitt emot renhållningsföretaget Renovas fordonsdepå, invigdes på måndagen en snabbladdningsstation på 175 kW, avsedd främst för medeltunga lastbilar och taxibilar. Som de båda Volvo FL Electric, den ena sopbil, den andra för distributionskörning, som tidigare beskrivits i Proffs. Många minns den stationära gasklockan som revs för två år sedan. Falutorget ligger vägg i vägg med dess rivningstomt.

Elgiganten satsar på miljövänligare transporter – med Gasum och Volvo

Elgiganten, Gasum och Volvo Lastvagnar går nu in i en testperiod där Elgigantens transportsamarbetspartners ska köra de utgående transporterna från Elgigantens Nordiska Distributionscenter i Jönköping på flytande biogas.

Roger Alm ny vd för Volvo Lastvagnar

Roger Alm, född 1962, tar från årsskiftet över posten som vd för Volvo Lastvagnar AB efter Claes Nilsson som då går i pension. Samtidigt utses Diana Niu till medlem av koncernledningen och personaldirektör för Volvokoncernen.

Två överlastade ”3,5:or” – på väg till Volvo Lastvagnar

I tisdags i förra veckan (den 21 november) publicerade vi en artikel som rapporterade om en överlastad 3,5-tons lastbil som fick böta två gånger för samma överlast. Vad vi då inte berättade, var vem som ägde godset som låg på flaket och var det skulle levereras.
- Tanken var att vi skulle återkomma till det vid ett annat tillfälle för att då belysa företeelsen på ett mer allmänt plan, säger Göran Rosengren, chefredaktör på Proffs.