Till vänster på bilden syns Andreas Johansson på Kranpunkten, flankerad av Thomas Ter-Borch på Swerock.

Swerock investerar i eldriven lastbil med flak och hydraulisk ramp

Swerock investerar i den första eldrivna lastbilen med flak och hydraulisk ramp från Volvo tillsammans med Kranpunkten. Ellastbilen utrustas just nu med de sista detaljerna för att passa uppdraget på bästa sätt. Det säger Thomas Ter-Borch, arbetschef på Swerock AB Transport & Maskin i Malmö.

Tillsammans med Volvo Lastvagnar har en ändamålsenlig, eldriven lastbil för transport av hyrliftar tagits fram. Modellen är den första serietillverkade FE Electric-lastbilen med denna typ av påbyggnation i Sverige, skriver Swerock i ett pressmeddelande.

Påbyggnationen är ett fast flak med hydraulisk vikbar och utskjutbar ramp baktill. Den har en vinsch i framstammen för att smidigt kunna dra upp de liftar och maskiner som inte kan ta sig upp på flaket för egen maskin.

Med nollutsläpp och lägre bullernivå ska ellastbilen i första hand transportera Kranpunktens eldrivna hyrliftar till kundprojekt inom miljözon 1 i Göteborgs innerstad.
– Tack vare samarbetet kan vi nu förstärka våra insatser inom transportområdet, där vårt fotavtryck på miljön är som störst. Våra kunder i storstadsområdet erbjuds ett helt elektriskt alternativ; med en hyrmaskin som drivs och laddas med grön el och transporteras till och från arbetsplatsen helt utan utsläpp och betydligt tystare, säger Andreas Johansson, Regionchef Kranpunkten Väst.

Lastbilen beräknas vara i drift i slutet av 2021 och kommer enligt Swerock att laddas med förnybar elektricitet vid Kranpunktens depå vid Herkulesgatan, på Hisingen i Göteborg.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-21 09:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Alternativa bränslen Elektrifiering Kranpunkten Miljö Swerock Volvo Lastvagnar AB