Claes Nilsson tar plats i Volta Trucks styrelse. Foto: Volvo Lastvagnar AB, arkiv Claes Nilsson tar plats i Volta Trucks styrelse. Foto: Volvo Lastvagnar AB, arkiv

Volvos Lastvagnars förre VD ny styrelsemedlem i Volta Trucks

Volta Trucks, tillverkaren av helelektriska lastbilar och service, har utsett Claes Nilsson till medlem av företagets styrelse.
Claes Nilsson tar plats i Volta Trucks styrelse efter en omfattande karriär inom kommersiella fordon för AB Volvo, där han innehade posten som vd för Volvo Lastvagnar och medlem av styrelsen. Dessförinnan var han ansvarig för Volvo Lastvagnars regioner i Europa, Sydamerika, Asien och Afrika.

Claes Nilsson var även var tidigare ansvarig för företagets strategi, affärsutveckling och produktplanering, både regionalt och globalt. Claes Nilsson har också varit styrelsemedlem i Volvo Financial Services, Volvo Venture Capital och inom flera av bolagets lokala marknadsbolag.

Volta Trucks skriver i ett pressmeddelande att Claes Nilsson tar med sig stor kunskap och djup erfarenhet av lastbilsindustrin till företagets styrelse, särskilt inom områdena försäljning, service, inköp, finansiering, leasing och även genom erfarenheter inom marknaden för fordonspåbyggnad.

– Tillsättningen av Claes Nilsson kommer endast två månader efter tillsättningen av Karl Viktor Schaller (som har ett förflutet inom företagsledningarna i BMW- och MAN-koncernerna. Reds.anm.). Det här stärker ytterligare styrelsens gedigna erfarenhet och tillför viktig branschexpertis och validering när företaget fokuserar på sin kommersiella verksamhet, säger Volta Trucks styrelseordförande Douglas Snyder som även är vd för Luxor Capital Group.

– Vi befinner oss nu i en fas när det initiala intresset kring den helelektriska Volta Zero omvandlas till bekräftade och bindande beställningar. Dessa beställningar ska levereras under året och tillverkas vid vår produktion i Steyr, Österrike”, tillägger Snyder.

Claes Nilsson ser fram emot uppdraget i Volta Trucks styrelse med stor entusiasm.
– Jag är mycket imponerad av företagets vision och affärsplan som innebär att man ska utveckla och producera helelektriska lastfordon, som i sin tur bidrar till att göra transportindustrin mer hållbar, säger han.

Nilsson menar att Voltas produkt är världsunik, både vad gäller en tekniskt optimerad elektrisk lastbil, men också vad gäller säkerheten för både förare och omgivningen i trafiken.

– En annan sak som också har imponerat på mig är den operativa modellen och det höga tempot som Volta Trucks har visat upp. Men kanske viktigast av allt är det mycket positiva intrycket jag har fått av de personer i företaget som jag själv har varit i kontakt med. Jag ser verkligen fram emot att ta mina egna erfarenheter in i styrelsearbetet för att vara med och stötta det här företaget in i framtiden, säger Claes Nilsson avslutningsvis.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-19 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Claes Nilsson Företagsnyheter Volta Trucks Volvo Lastvagnar AB