Avgående vd Mats Söderström tillsammans med Peter Möller, ny vd på Klimat-Transport och Syd Frys. Foto: Tempcon Group Avgående vd Mats Söderström tillsammans med Peter Möller, ny vd på Klimat-Transport och Syd Frys. Foto: Tempcon Group

Ny vd på Klimat-Transport och Syd Frys

Peter Möller har utsetts till ny vd på Klimat-Transport och Syd Frys, båda dotterbolag i Tempcon Group. Peter tillträder i mars 2024 och efterträder Mats Söderström som kliver in i en ny roll som affärsutvecklare inom Tempcon Group.

Tempcon förklarar att Peter Möller har en gedigen bakgrund inom logistikbranschen. Han har haft ledande roller på DSV, Nagel-Group, Eurolink och senast som Operativ chef på Scan Global Logistics. Peter har en bred erfarenhet med fokus på spedition och lagerverksamhet – områden där Klimat-Transport har ambitiösa tillväxtplaner.

– Vi är glada att välkomna Peter Möller till Klimat-Transport och Syd Frys. Peter har en gedigen bakgrund inom logistikbranschen och en stark meritlista, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group. Peter har den kompetens och de erfarenheter som krävs för att leda Klimat-Transport och Syd Frys i sin fortsatta expansion.

– Jag är glad och stolt över att få ta över som vd för Klimat-Transport och Syd Frys, säger Peter Möller. Bägge bolagen är välskötta och framgångsrika företag med en stark position på marknaden. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna och ledningen vidareutveckla bolagen och nå våra mål.

Mats Söderström har arbetat på Klimat-Transport i 20 år varav tio år som vd. Under den tiden har bolaget haft en mycket god tillväxt och genomgått en betydande utveckling när det gäller bland annat IT-kompetens, verksamhetsstyrning och hållbarhet. Under Söderströms ledning har Klimat-Transports position som ett av Sveriges främsta bolag inom temperatur-reglerad logistik stärkts betydligt. Det senaste året har Mats även varit vd för Syd Frys.

– Jag vill tacka Mats Söderström för hans framgångsrika insatser som vd för Klimat-Transport, säger Christian Hallberg. Mats har gjort ett stort avtryck på Klimat-Transport och jag är övertygad om att han kommer att göra viktiga insatser i sin nya roll som affärsutvecklare inom Tempcon Group.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-07 14:29
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Klimat-Transport Syd Frys Tempcon Group