speditör

Listar alla artiklar taggade med: speditör

Otillåtet cabotage ledde till anmälan för brott mot beställaransvaret – igen

Runt midnatt natten mot den 10 september, mötte yrkestrafikgruppen i Eskilstuna ett ekipage som de ville kontrollera. De tog det med sig till Malmköping. Det slutar med ett otillåtet cabotage och en anmälan om brott mot beställaransvaret. Kombidirektivet fortsätter att missbrukas, säger bilinspektören.
Nokian

Jag tycker att ni är en riktig skitspeditör

Det ringer en hel del läsare till oss på redaktionen. Samtalen handlar oftast om iakttagelser som gjorts ute på vägen, alltså om allt mellan himmel och jord.
Men ett samtal som jag nog aldrig kommer att glömma, fick jag för inte så länge sedan. Ett samtal som började med ?Hej Göran, kan du gissa vem jag är??.

VBG onspot

Speditören fick skicka godset med en ”styvnackad brevduva”

För några veckor sedan kom en av årets två ?Arbetskraftsbarometrar? från TYA, Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd. I den står att läsa att det fram till i oktober i år behöver nyrekryteras 3 200 nya lastbilsförare. Man beskriver efterfrågan som ?fortsatt stabil?.

Aspök

Vi måste stoppa den sociala dumpningen!

När jag skriver dessa rader, har vi precis avslutat ett riktigt bra möte i Göteborg. Ett möte som handlade om ?social dumpning? inom vår bransch. Det är glädjande att vi lyckats få till ett samarbete med våra närmaste grannländer ? och extra roligt är det att vi den här gången även kunde välkomna en representant från Holland.
Min uppfattning är att vi i samtliga länder tycks ha likartade problem i vägtransportbranschen.

Yara