Sören Johansson

Listar alla artiklar taggade med: Sören Johansson

Ytterligare en synnerligen betydelsefull trafikpolis har lämnat myndigheten

I början av juni fick jag den stora äran att samtala på ”coronadistans” från Visingsö med en alldeles äkta trafikpolis. Inte vilken polis som helst alltså utan en synnerligen betydelsefull trafikpolis. Hans namn är Sören Johansson. Det är inte han själv, vill jag framhålla, som påstått sig vara synnerligen betydelsefull även om han kanske håller med mig om att han är det.

Bygdevägarna anmäls på nytt – efter olycka

Polisen är kritisk till bygdevägarna och i augusti JO-anmäldes dessa vägar i hopp om att stoppa dem innan en olycka inträffade, men anmälan vann inget gehör. Nu har olyckan skett.

Trafikverket JO-anmäls för bygdevägarna

På fem mindre vägar nära Helsingborgsområdet, har nu så kallade bygdevägar färdigställts. Införandet har präglats av osäkerhet kring hur man ska köra på dem, polisen ifrågasätter dem och nu har Trafikverket även JO-anmälts för dem.

Bulgar fick betala 51 000 när bilinspektör anade ”ugglor i mossen”

På en och samma dag, den 2 februari, avslöjade Helsingborgspolisen tre olagliga cabotagetransporter. I onsdags den här veckan ertappades ytterligare en och på torsdagen, en till.
Totalt har polisen nu avslöjat tio fall av olaga cabotage ? bara i år ? bara i Helsingborg.

Ytterligare två olaga cabotage under måndagen – i Helsingborg

Under måndagen avslöjade trafikpolisen i Helsingborg ytterligare två fall av olaga cabotage. I ett av fallen handlade dessutom om överlast. Totalt 90 000 kronor i sanktionsavgifter, som också betalats in på statens bankkonto.

53 000 kronor i sanktionsavgift till bulgarisk transportör

I torsdags den här veckan fastnade ytterligare en bulgarisk långtradare i Helsingborgspolisens nät. De senaste veckorna har vi rapporterat om flera fall där sanktionsavgifter på 40 000 kronor har utfärdats ? men den här gången handlade det om ett ännu högre belopp. Totalt 53 000 kronor.
- Det var inte mycket som var rätt med den här transporten, konstaterar Sören Johansson vid trafikpolisen i Helsingborg.

TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Helsingborgspolisen först i landet:

Olaga cabotage gav 40 000 i sanktionsavgift

Helsingborgspolisen utfärdade idag landets första sanktionsavgift om 40 000 kronor. Detta till ett bulgariskt åkeri, som utan omsvep accepterade och erkände "olaga cabotage".
- Vad jag vet så är det den första i landet, säger en nöjd Sören Johansson vid trafikpolisen i Helsingborg.