TRANSPORTFUSKET I FOKUS
Richard Karlsson (bilden) och hans kollega Sören Johansson gör dagliga tillslag mot de olagliga transporterna som passerar Helsingborg. Fordonen på bilden har inget med artikeln att göra.Fotograf: Göran Rosengren

Ytterligare två olaga cabotage under måndagen – i Helsingborg

Under måndagen avslöjade trafikpolisen i Helsingborg ytterligare två fall av olaga cabotage. I ett av fallen handlade dessutom om överlast. Totalt 90 000 kronor i sanktionsavgifter, som också betalats in på statens bankkonto.

När Proffs pratar med trafikpoliserna Sören Johansson och Richard Karlsson, låter det nästan som en repris på tidigare samtal. Måndagens båda fall handlar om bulgariska dragbilar med makedonska förare.
– Båda bilarna fick betala sanktionsavgifter på totalt 90 000 kronor, säger trafikpolis Sören Johansson.
– Den jag tog hand om rapporterades för både olaga cabotage och överlast.

Det ekipage som Richard Karlsson stoppade klarade sig undan med ”bara” 40 000 kronor.
– Vi har just nu fått in pengarna på kontot, konstaterar Richard.

Om artikeln

Publicerad: 2015-01-27 12:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg Olaga cabotage Rättsfall Richard Karlsson Sören Johansson