Snökaos

Listar alla artiklar taggade med: Snökaos

SVEN-ERIK ALHEM
Vem är det här? Proffs krönikör gissar att inte är många vet vem som är högste chef på Traf­ikverket. Foto: Elin Gårdestig

Hur många vet vem som är högste chef på Trafikverket?

Trafikverket har ofta – berättigat – hamnat i blåsväder. Ibland till följd av annat besvärligt ”riktigt” skitväder som till exempel under stora snökaoset på E22 i vintras. Det var då i början av januari inemot tusen bilar med förare och ibland passagerare fastnade på E22 mellan Hörby och Kristianstad i Skåne. Många människor var i fara när de fick sitta kvar länge i sina fordon innan de till slut kunde evakueras.

Debattartikel

Thomas Morell: Inte ännu ett år med Trafikverkets inkompetens

I en debattartikel inleder riksdagsledamot Thomas Morell (SD) med orden: ”Inte ännu ett år med Trafikverkets inkompetens – bryt upp Trafikverket en gång för alla! ”Snön faller och vi med den”, sjunger Ulf Lundell på albumet Nådens år från 1978. Sällan har väl en strof som denna passat in på dagar som dessa. Trots vädervarningar i god tid har Trafikverket återigen misslyckats i sitt uppdrag att hålla vägarna framkomliga.”
Vi undrar om den här polisen som försöker prata med Blomquistföraren vet att han talar med en "statligt anställd kollega"? Och räkningen från bärgaren får ju dessutom det norska folket indirekt betala själva på grund av det lite märkliga ägarförhållandet. Fotograf: Fredrik Saugstad

Norska staten på hal is

Utländska lastbilar utan vare sig snökedjor eller "vintererfarna" förare, retar inte endast upp oss svenskar. I Norge är det också ett irritationsmoment när de utländska bilarna ställer sig i backarna så snart snön börjar falla.
Landets regering har därför aviserat tuffare tag mot problemmakarna. Nu visar det sig dock att politikerna kanske inte behöver börja det arbetet med att resa till andra sidan Östersjön. Det räcker antagligen med att ringa ett lokalsamtal.