Miljöbrott

Listar alla artiklar taggade med: Miljöbrott

Dragbil läckte kylarvätska i kommunens dagvattenbrunn

Söndagseftermiddagen den 13 december uppmärksammas ett rumänskt trailerekipage som står med hytten fälld i Bjuv. Vår kontakt berättar att det har reparerats något som har lett till att kylarvätska runnit ut på marken och vidare ut i dagbrunnen.
Se även filmen från platsen!
VBG onspot

Kustbevakningens vardag

Lastsäkringsbrister, miljöbrott, häleri och odeklarerad ADR-transport

Utan Kustbevakningens kontroller i hamnarna, hade både vägar och fartyg varit mindre säkra att nyttja. Det handlar om ADR-transporter som inte deklarerats för rederier, dåligt eller inte alls säkrade ADR-transporter, miljöbrott och häleri. Och om man som chaufför vägrar att lägga på tre spännband, får man finna sig i att bli akterseglad.
Hultsteins

Nu får Adblue-fuskarna det hett om öronen – i Danmark

Den danska polisen tar nu ny kunskap i bruk mot fusk med lastbilarnas avgasreningssystem. Under en kontroll i veckan avslöjade polisen flera lastbilar med olaglig utrustning, så kallade Adblue-blockers.

Prenumeration 2020-09

Mellanlagring av farliga sopor kostade 75 000

IL Recycling Service AB i Norrköping har fått ett strafföreläggande med företagsbot på 75 000 kronor.

Budi 2021

Avfallseldning kostar Svevia 300 000

Statliga väg- och anläggningsföretaget Svevia AB döms att betala 300 000 kronor i företagsbot för miljöbrott. Detta sedan man hade eldat diverse avfall på ett upplagsområde i Övertorneå. Eldningen ledde bland annat till att extremt giftiga dioxiner bildades.

Daf

Den brasan kan bli dyr för Svevia

Statliga väg- och anläggningsföretaget Svevia AB eldade hydraulslangar, oljefilter och diverse industriavfall på ett upplagsområde i Övertorneå. Förbränningen ledde bland annat till att extremt giftiga dioxiner bildades. Svevia riskerar nu att få betala en halv miljon eller mer för miljöbrott.

VBG onspot

Oljespill kan kosta Tidaholmsåkeri 100 000

Ett åkeri i Tidaholm skulle en novemberdag förra året fylla på eldningsolja i en fastighet i Madängsholm. Det bar sig inte bättre än att flera hundra liter olja rann ut i naturen. Åkeriet riskerar nu att få betala företagsbot på 100 000 kronor för miljöbrott.

VBG onspot