Litauen

Listar alla artiklar taggade med: Litauen

Girteka Logistics storsatsar i Storbritannien

Girteka Logistics redo för storsatsning på den brittiska transportmarknaden trots osäkerhet kring Brexit. Eventuella problem kommer att bli kortvariga, anser man.
Hultsteins

Utländska bemanningsföretag med svenska kollektivavtal ointressanta för åkerierna

Tommy Johnsson och Jimmy Ovesson på Transportarbetareförbundet har under ett antal år arbetat hårt mot den sociala dumpingen på våra vägar. För snart två månader sedan var Tommy i Litauen för att träffa det litauiska facket Solidarumas för ett samarbete och för att utbyta erfarenheter. Då kom han i kontakt med en chaufför på ett litauiskt bemanningsföretag. Han hade inte fått någon lön.
Se även filmen med Tommy och Jimmy längst ner i artikeln.
Yara

Snabb turk utan färdskrivarblad klampades

Poliserna var på utbildning igår den 23 maj, men det hindrade inte bilinspektörerna i Västerås att själva ha koll på trafiken och redan på morgonen tog man in två ekipage på kontrollplats Karleby som båda gav utdelning av den lite ovanliga arten.

Daf

Åkeriet om föraren som manipulerat skrivaren:

Vi har inte fattat beslut om hans framtid

Lastbilen hade riggad färdskrivare, något som föraren initialt nekade till att ha någon som helst kännedom om. Men efter ett samtal med åkeriet erkände han sig skyldig.
Proffs har talat med åkeriet.

Yara

Förväxling när död chaufför skulle skickas hem

Ett svenskt bårhus skickade fel kropp till Litauen. I Litauen lägger man skulden på transportfirman.

Nokian
TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Historien upprepar sig:

Litauisk förare ertappad med falskt körkort

De norska fordonsinspektörerna fortsätter att "leverera". Nyligen avslöjade de ännu en lastbilsförare med falskt körkort vid en kontroll i Jessheim. Även om kompetensen för att avslöja falska körkort blir allt bättre hos de norska myndigheterna, blir uppenbart de kriminella allt dumdristigare. Den här gången handlade det nämligen om en "billig kopia".

Körde 268 mil – utan paus – med fyra olika förarkort

De norska myndigheterna stoppade ett ekipage för att göra en fordons- och förarkontroll. De fann inga konstigheter. Senare råkade samma ekipage ut för en olycka och plötsligt uppdagades ett livsfarligt transportupplägg. Föraren har till exempel vid minst ett tillfälle använt sig av fyra falska identiteter och kört 268 mil ? utan paus.

Hultsteins

Litauisk förare ordnade falska körkortshandlingar till chef i norsk åkeriorganisation

Glöm YKB- och ADR-utbildningar. Glöm hälsokontroller och ? framförallt ? glöm nollvisionen. För 80 euro kan du köpa professionellt förfalskade behörigheter. Du behöver inte genomgå en enda minuts utbildning.

Nokian