Genom partnerskapet med Citi ökar Girteka sin effektivitet. Foto: Girteka. Genom partnerskapet med Citi ökar Girteka sin effektivitet. Foto: Girteka.

Girteka i samarbete med Citibank Europe

Girteka fortsätter att öka sin dominans inom europeisk transportnäring när de nu meddelar att de ingår ett strategiskt partnerskap med Citibank Europe plc (Citi) för att ta sin finansiella verksamhet till nästa nivå. Partnerskapet möjliggör för Girteka Group att effektivisera sina finansiella transaktioner och verksamhet med hjälp av Citis. bankplattform.

I dag har Girteka 9 200 dragbilar och 10 000 trailers och med ett företag av den storleken är
information och snabb reaktion i både finansiella transaktioner och logistiktjänster viktiga.

Med dussintals enheter inom koncernen över flera jurisdiktioner, är det viktigt att hitta en snabb, flexibel och integrerad lösning.
– Det är vad vi letar efter med Citi. Denna omfattande finansiella lösning kommer att göra det möjligt för Girteka att inte bara hantera den dagliga bankverksamheten mer effektivt, men kommer också att göra det möjligt för organisationen att hantera kassaflöden och valutarisk på koncernnivå mer effektivt, säger Vytenis Šuklys, CFO för Girteka Group.

Citi lever upp till de behov Girteka har vilket bland annat innefattar minskning av tiden i kassaflödeshanteringen och automatisera lösningar mellan företag i koncernen, minimera ansträngningar och tidsåtgång samt minska riskerna.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-26 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Digitalisering Finans Girteka Citi Godstransport Litauen Logistikföretag Transaktioner Vägtransport