Körförbud

Listar alla artiklar taggade med: Körförbud

Tekniska brister ledde till körförbud på plats

När ett däck är så slitet att korden syns, blir det stopp på plats och det blir böter. Att inte ha fungerande belysning utmed sidan på ekipaget, ger också böter. En till synes oälskad bulgarisk dragbil har ett allvarligt bromsproblem och vi frågar oss när fordonet senast var inne på service.

Sprucken bromsskiva gav körförbud på plats

Att köra med en bromsskiva som är sprucken rakt igenom är trafikfarligt. Det blir körförbud på plats.

Förseningar för DHL efter poliskontroller

Inte bara en, utan två av DHL:s transporter fastnar i poliskontroller på Långeberga i Helsingborg. I det ena fallet är en färdskrivare obesiktigad. Desto värre är det med det andra ekipaget där trailern, som är lastad med farligt gods, senare får bärgas från platsen.

Bärgare beställdes, avbeställdes och beställdes på nytt efter ”löfte om klampning”

När Västerås yrkestrafikgrupp är på väg till Karleby kontrollplats noterar de ett svenskregistrerat lastbilsekipage som står stilla på en påfart.
- Vi bestämmer oss för att stanna till för att se efter vad som inträffat.
Skicket på ekipaget ledde till en flygande besiktning, vilket det skulle visa sig finnas fog för.

”Tvivelaktigt bulgariskt ekipage” fick lämna landet – efter kontrollbesiktning

Sällan eller aldrig går landets trafikpoliser och bilinspektörer sysslolösa. Deras kamp för schystare konkurrensvillkor inom vägtransportbranschen och en säkrare trafikmiljö går vidare.
Att kontrollbehovet är stort framgår med all önskvärd tydlighet.

Rutinkontroll avvärjde haveri på motorvägen

Tisdagen den 11 maj vid 19.30-tiden, hämtar bilinspektörerna Daniel Ferm och Tommy Berg in ett trailerekipage till kontrollplats Långeberga i Helsingborg. När de väljer ut ekipaget initialt, är det för att göra en rutinmässig flygande inspektion. Det ska visa sig vara ett bra val.

Trailer fick körförbud, klampades och transporterades hem – som gods

Tisdagen den 18 maj tas ett litauiskt ekipage vid 15-tiden in för kontroll på kontrollplats Långeberga i Helsingborg. Det som initialt drog till sig polisens uppmärksamhet var lastsäkringen som var otillräcklig för den över 24 ton tunga lasten som var på väg till Göteborg. Kontrollen kommer att leda till bland annat en omlastning.

Skåpet riskerade falla av – klampades

Måndagen den 17 maj kör bilinspektör Jonas Nordin i Västerås yrkestrafikgrupp ut till kontrollplats Karleby och hamnar då bakom en lätt lastbil, en så kallad ”lättlastare” på 3,5 ton. Fordonet svajar lite på vägen och skåpet ser ut som om det sitter lite löst. Nordin anropar kollegorna på kontrollplatsen och ber dem göra en slagning på fordonet. Den visar att det är belagt med körförbud sedan november 2020.

”Dansande” lastbil fick körförbud i Göteborg

Att hålla vägarna fria från trafikfarliga fordon är en av trafikpolisens många viktiga uppgifter. Kjell Andersson på trafikpolisen i Göteborg berättar att han och hans kollegor utfärdar körförbud på tunga fordon ”några gånger i veckan”. Och förra veckan blev inget undantag.

VTT-ekipage får körförbud efter kontroll

På måndagskvällen den 8 februari tas ett av Västerås Tungtrafik Service AB:s (VTT) ekipage in för kontroll på rastplatsen Anundshög på väg in mot Västerås och den här gången blir det körförbud. En estländsk fortkörande förare som har synpunkter på att kontrolleras, får se sitt körkort omhändertaget på plats.