Hiab

Listar alla artiklar taggade med: Hiab

iQ.1188 HiPro – nytt muskelpaket från Hiab

Hiab, som är en del av Cargotec, har lanserat HIAB iQ.1188 HiPro, en lastbilskran på 110 ton med företagets nya styrsystem som ger ett lyft åt produktivitet och säkerhet. IQ-serien är den nya generationen lastbilskran från Hiab som har det nya styrsystemet SPACEevo i kombination med fjärrstyrningen CombiDrive 4, som används för första gången på HIAB iQ.1188 HiPro.

DAF får stororder från belgiska försvarsmakten

DAF har fått en stororder från den belgiska försvarsmakten. Ordern omfattar leverans och underhåll av 879 allhjulsdrivna CF-militärlastbilar. Leverans av de första fordonen planeras till 2022 och de sista fordonen ska tillverkas 2025.

HIAB lanserar ny vertikal lyftkraft för tunga styckegodskranar

Hiab, en del av Cargotec, tillkännager lanseringen av EFFER 1000, som adderar en ny vertikal lyftkraft till tunga styckegodskranar med en kapacitet på 90 tm. EFFER 1000 är den första 90 tm-styckegodskranen som erbjuder en krankonstruktion med sex JIB-utskjut som ger en lyftkapacitet på 2 300 kilo vid den maximala räckvidden på 26 meter och en maximal nyttolast på 5 800 kilo vid en räckvidd på 23 meter. Kranen väger endast 9 500 kilo men levererar samma prestandan som hos större kranar.

Hiab – Årets kvalitetsorganisation 2018

Hiab, som ingår i Cargotec, tilldelades den första utmärkelsen någonsin som Årets kvalitetsorganisation vid 2018 års International Quality Awards i London onsdagen den 21 november. Prisgalan, som organiseras av Chartered Quality Institute, lyfter fram kvalitetsmedvetna branschrepresentanters framstående arbete och för första gången också en hel organisation – Hiab AB.

Hiab-tävling slutade med skandinavisk trio på prispallen

I tuff konkurrens var det Andreas Öhman som till slut tog hem förstaplatsen i World Crane Championship, WCC, som avgjordes i samband med IAA-mässan i tyska Hannover. Förutom äran, kammade Andreas även hem en resecheck på 5 000 euro och en värdecheck på 20 000 euro, som kan användas som betalning vid köp av en Hiab-kran.

Sveriges bästa kranförare – räck upp handen!

Den svenska uttagningen till WCC, World Crane Championship 2016 närmar sig. Den kommer att hållas i samband med Stockholm Truck Meet den 7 maj. Och nu är det hög tid att anmäla sig!

Hiab laddar upp för VM i krankörning

Hiab sponsrar det allra första World Crane Championship, vars final äger rum på Commercial Vehicle Show i Birmingham, Storbritannien, den 14-16 april 2015. Under det senaste året har kvalificeringstävlingar ägt rum i 11 olika länder i vilka man vaskat fram finalister från hela världen.

Elektrisk kran – ett lyft för miljön

En kranbil som arbetar utan utsläpp och med låg ljudnivå. Volvo Truck Center har i samarbete med Hiab, utvecklat en batteridriven kran där arbetet sker med dieselmotorn avstängd.