Andreas Öhman. Foto: Hiab

Hiab-tävling slutade med skandinavisk trio på prispallen

I tuff konkurrens var det Andreas Öhman som till slut tog hem förstaplatsen i World Crane Championship, WCC, som avgjordes i samband med IAA-mässan i tyska Hannover. Förutom äran, kammade Andreas även hem en resecheck på 5 000 euro och en värdecheck på 20 000 euro, som kan användas som betalning vid köp av en Hiab-kran.

Efter årets alla nationella deltävlingar och riksfinaler i kranförartävlingen WCC, hade totalt femton finalister utsetts till världsmästerskapet i Hannover. I finalen var det Andreas Öhman från Sverige som tog hem förstaplatsen.

På andra plats kom Jani Väisänen från Finland och på tredjeplats Tim Hansen från Danmark.

Finalkörningen utfördes med en Hiab X-HiPro 232 och kranförarna skulle med kranen förflytta vattenkannor längs en bana på kortast möjliga tid.

För Andreas del stannade tidtagaruret på 2:32:89.
– Jag var väldigt nervös under tävlingen. Hjärtat slog snabba slag hela tiden, men nu känns det bra, säger Andreas Öhman efter tävlingen.

Nu återvänder Andreas hem med en resecheck på 5 000 euro, en värdecheck på 20 000 euro och högst sannolikt även med ett minne för livet samt vetskapen om att han är världens bästa kranförare.

Vill man ta Andreas Öhmans tjänster i anspråk, är det till Gansta Åkeri AB man ska vända sig.

Om artikeln

Publicerad: 2018-09-24 15:43
Kategori: Nyheter
Taggar: Hiab Kraförartävling Världsmästerskap WCC